Ajándékot és jóhírt vitt a speciális óvodába a Mikulás

Ajándékot és jóhírt vitt a speciális óvodába a Mikulás
2012. December 6.
A Tótfalun lévő speciális óvodába is bekopogott szerda délután a Mikulás. Nem csak ajándékokat vitt, de néhány jó hír is volt a puttonyában.
/vlm/Image/Show/84/
Énekekkel köszöntötték a Mikulást a gyerekek

A Tótfalun lévő speciális óvodába járó, adottságaikból adódóan hátrányos helyzetű gyerekeket is felkereste szerda délután a Mikulás.

Ez az óvoda a tavalyi tanév óta működik a Zelk Zoltán Általános Iskolához tartozóan, jelenleg 6 gyerekkel foglalkozik 2 óvónő, 1 dada és egy pszichológus.

A meglepetéseket hozó Mikulásnak a gyerekek az óvónőkkel közösen énekeltek, majd kibontották az édességeket, gyümölcsöt, füzetet, írószert, fogkefét, játékot tartalmazó ajándékcsomagokat.

A rövid ünnepségen részt vett a Mikulás “segítőjeként” dr.Turucz Mária megyei tanácsos, aki a szülőknek elmondta: orvosként és politikusként is úgy látja, hogy ezekkel a gyerekekkel sokkal többet kellene foglalkozni. Ennek érdekében tervezi, hogy január folyamán egy úgynevezett nyílt napot tartsanak, ahol bemutathatják azoknak, akik még nem tudnak róla, de szükségük lenne rá, hogy létezik ez az óvoda. Sőt, nem csak óvodára van szükség, de lenne olyan iskolára is, hogy az óvodából kinövő gyerekek adottságaiknak megfelelően tovább fejlődhessenek. Megyei tanácsosként egy megbeszélésen már felvetette, hogy a régióban sok hasonló gyerek igényelne ilyen törődést, és az új egészségügyi törvény lehetővé is teszi az érintett családok támogatását. A doktornő arról is említést tett, hogy talált egy olyan támogatót, aki vállalta, hogy az óvoda udvarán lévő játszóteret jövő tavasszal felújítja, sőt, arra is ígéret van, hogy következő nyáron egy speciális táborozásra mehetnek a gyerekek. Dr.Turucz Mária a tervek megvalósításához kérte a szülők elsősorban erkölcsi támogatását, akik ezt örömmel megígérték – számukra ez a törődés volt a Mikulás “ajándéka”.

Keresés