Akár órákat is kell várakozni a határon

Akár órákat is kell várakozni a határon
2015. December 20.
Akár órákra rúgó várakozásra is számíthat az, aki ezekben a napokban gépjárművel akar átkelni a magyar-román határon. Az alábbi elérhetőségen friss infókat lehet találni a várható várakozási időkről.
/vlm/Image/Show/84/
Bal oldali képünk hátterében a határátkelő fényei láthatóak, jobb oldalon folytatódik ugyanaz a kocsisor a nyírábrányi vasútállomás felé

A hírügynökségi jelentések szerint jobban jár, aki a nagyobb, forgalmasabb határátkelők helyett a kisebb, kevésbé ismert átkelőket választja, ám az a tapasztalat, hogy ezeknél sem sokkal jobb a helyzet. A hatóságok szerint a torlódást a román oldali fokozottabb ellenőrzés okozza, amit csak súlyosbít, hogy tömegesen érkeznek haza az ünnepekre a Nyugat-Európában dolgozó román vendégmunkások. Felvételeink szombaton készültek az Érmihályfalva-Nyírábrány átkelőnél, ahol akár a 2 órát is meghaladhatta sorban állási idő.

A police.hu/hirek/hatarinfo internetes elérhetőségen az érdeklődők friss információkat kaphatnak a várható várakozási időkről. E sorok írásakor (vasárnap délben) a portál szerint megyénkben Borsnál 1 órányi sorban állásra számíthattak a Magyarországról személygépkocsival ki-, míg fél órára a belépők; ugyanez Szalontánál 1/2 óra / 0, Székelyhídnál 2 óra / 1/2 óra; Érmihályfalvánál 1/4 óra / 1/2 óra volt. A leghosszabb várakozási idővel a portál szerint Nagylaknál (Arad megye) és a Csengersima-Pete (Szatmár megye) átkelőnél kellett számolni, ami 4 – 5 óra is volt.

(erdon.ro)