Akcióba lendül az önkéntes csoport

Akcióba lendül az önkéntes csoport
2013. March 8.
Csütörtök délután újra megbeszélésre találkoztak az önkéntes csoport tagjai. Szombat délben azonban már akcióba is lép a Zöld Kommandó - és lehet csatlakozni hozzájuk.
/vlm/Image/Show/84/
Konkrét munkatervet készítettek az önkéntesek

Ahogyan arról beszámoltunk, az elmúlt csütörtökön alakult újra az önkéntes környezet- és természetvédő csoport. Egy hét múlva, vagyis tegnap délután újra találkoztak, és Karsai Attila alpolgármester ezúttal már kétszer annyi érdeklődőt köszönthetett a Városháza gyűléstermében, mint egy héttel korábban – igaz, ez még mindig “csak” 12 fő volt, többségében az Érmellék 2009 Fotóklub tagjai.
Az alpolgármester beszámolt arról, hogy éppen aznap már két büntetést “osztottak ki” illegálisan legeltetőknek – és ezt további megrovások fogják követni, részeként a város területén és körzetében tervbe vett rendteremtési folyamatnak.
Ugyanakkor már nyomdában vannak a csoport időközben elkészült logójával (mellékelve) a járművekre ragasztható matricák, a megkülönböztető jellegű mellények.
Helyben fotók készültek a tagokról, melyeket a készülő önkéntes igazolványokhoz használnak fel – mindezek feljogosítják majd tulajdonosát, hogy a hatóságok segítőjeként járjon el természet- és környezetvédelmi kihágások, lopások, rongálások észlelésekor.
Konkrét munkatervről is szó esett, az első akcióra már szombaton délután sor kerül, amikor a tagok a Városháza előtt fognak gyülekezni 14 órakor.
Az önkéntes csoportba továbbra is várják azokat, akik a szavakon túl a gyakorlatban is vállalnának közérdekű feladatot.

Keresés