“Aki már volt itt, az visszajár, aki nem, az jó hírét vette és azért jött el”

“Aki már volt itt, az visszajár, aki nem, az jó hírét vette és azért jött el”
2015. May 15.
A Nyíló Akác Napok egy olyan közösségi rendezvény, mely nem áll meg a város határainál, az egész régiónak szól, sőt, távolabbi vendégeket, barátokat is vonz - hangzott el a fesztivál megnyitóján pénteken délután.
/vlm/Image/Show/84/
Végigvonultak a téren a csoportok

A XXIII. Nyíló Akác Napok megnyitója a hagyományoknak megfelelően zajlott: gyerekek és előadócsoportok színpompás felvonulásával kezdődött, a sokadalom a Széchenyi tér túlsó végétől a színpadig vonult, melyen a Syluette menettánccsoport mutatott be egy koreográfiát.

A fesztivál hivatalos megnyitója – immár számos csütörtöki és pénteki program befejezése után – a polgármester feladata volt. Nyakó József újra elmondhatta, amit tavaly is, ám újabb aktualitásként: soha ennyi támogatója még nem volt a mintegy 150 fős gárda által szervezett fesztiválnak. Ugyanakkor ennyi vendéget sem üdvözölhetett még a megnyitón, hiszen amellett, hogy minden testvértelepülés küldöttsége megérkezett, Bihar megye 22 magyarok (is) lakta községéből, városából volt jelen polgármester vagy alpolgármester. Az idei fesztivál is szolgáljon mindenki örömére – mondta Nyakó József.
Cseke Attila képviselő saját, margittaiként Érmihályfalvához fűződő emlékeiből válogatott, megjegyezve, hogy mindig barátként érkezik a városba.
A testvértelepülések közül Bagdi Sándor nyírbélteki polgármester, Bódi Attila tornaljai alpolgármester (alsó képünön jobbra) és Lázár-Kiss Barna baróti polgármester köszöntötte az érmihályfalviakat, mindannyian meghívták a helyi küldöttséget saját fesztiváljaikra.
Sokan vannak a Nyíló Akác Napokon, és ennek okát Szabó Ödön képviselő, az RMDSZ Bihar megyei ügyvezető elnöke “elemezte”. A politikus szerint aki már volt itt, az visszajár, aki nem, az jó hírét vette és azért jött el. Szerinte a sokaság bizonyítéka annak, hogy egységesek és sokan vagyunk, ahol pedig sokan vannak, ott mindig lehet segítséget találni akkor is, ha támaszra van szükség.
A beszédek itt véget is értek, a megnyitó színpadi programját Szilágyi Eunika nyitotta (alsó képünkön balra), aki a Zelk Zoltán Általános Iskolában nemrégiben megrendezett “Iskola Hangja” versenyen nyerte meg a jogot, hogy a fesztivál színpadára álljon.
Utána következtek (nem a fellépés sorrendjében): Apró Lábak , Fürge Lábak és Nyíló Akác néptánccsoportok, Street Dancers csoport, a Piros Tűz roma tánccsoport, a Csilinka gyerekkórus, a Silver Wings Egyesülethez tartozó tánccsoportok, a Fresh Dance csoport, a Zenebona furulyacsoport, a Mezőgazdasági Főgimnázium menettánccsoportja.

Keresés