Aki tanul, annak sikerül

Aki tanul, annak sikerül
2019. September 11.
Az Érmihályfalvi 1 sz. Technológiai Líceumban a végzősök 51,85%-a vette sikeresen az akadályokat. Az iskola vezetőségének beszámolója.

Az érettségi második megmérettetése után a középiskolák számot vetnek az eredményekről. Az Érmihályfalvi 1 sz. Technológiai Líceumban a végzősök 51,85%-a vette sikeresen az akadályokat. Ez a százalék mégsem ad elégedettségre okot, de arányaiban sokkal nagyobb, mint a tavalyi évben volt (39%).

A tanév egy újdonsága abban rejlett, hogy iskolánk csatlakozott a Rose elnevezésű programhoz, melynek címe “Iskola, egy esély a jövőben”. A program célkitűzései közé tartozik az érettségi eredményeinek javítása különféle felkészítő/ felzárkóztató és támogató foglalkozások által. A 2018-2019-es tanévben a célcsoport román nyelv és irodalom, magyar nyelv és irodalom, matematika, számítástechnika és biológia foglalkozásokon vett részt.

Úgy véljük, a sikeresen vizsgázók arányának növekedéséhez sokban hozzájárult a program, hiszen a sikeresen vizsgázottak 85,7%-a a célcsoport része volt, akik aktívan közreműködtek a foglalkozásokon.

A pályázat még 3 évig folytatódik és reméljük, az érettségi vizsgát sikeresen teljesítő diákok száma is egyre nagyobb lesz.

Iskolánk minden egyes pedagógusa és alkalmazottja minden megtesz annak érdekében, hogy a legjobb körülményeket biztosítsa diákjai számára a felkészülésben, de a siker kulcsa az Ő kezükben van, melyet csak kemény és kitartó munkával érhetnek el.

Sikerekben gazdag új tanévet kívánunk mindenkinek!