Aladin Hero Team-érmek és élménybeszámoló Törökországból

Aladin Hero Team-érmek és élménybeszámoló Törökországból
2015. May 6.
Az Aladin Hero Team sportolói egy első, egy második és öt harmadik hellyel járultak hozzá a magyar kempo válogatott Antalyában elért eredményeihez. Békési Sándor élményeit is megosztja velünk.
/vlm/Image/Show/84/
A válogatott csapat a világversenynek helyet adó sportcsarnok előtt

A Magyar Kempo Szövetség honlapja szerint a magyar kempo válogatott minden idők legjobb teljesítményét érte el április 30. és május 2. között a törökországi Antalyában megrendezett XII.IKF Kempo Világbajnokságon: a 34 versenyző 31 arany-, 24 ezüst és 41 bronzérmet gyűjtött. Az Aladin Hero Team – mint a MKSZ társult tagja – három sportolóval képviseltette magát a világversenyen, akik a következő eredményeket érték el: Békési Sándor 1. hely stop semi és 3. hely submission kategóriákban; Sipos Norbert 3 hely submission, stop semi és full contact kategóriákban; Somogyi Cristian 2. hely kata és 3. hely submission kategóriákban. Összetettben a magyar válogatott a 16 év alattiak korosztályában az első, a idősebbeknél a második helyen végzett (Románia mögött).
Az érmihályfalvi sportolókat is érintő további jó hír még, hogy az Aladin Hero Team sportolóival igen jó munka-kapcsolatban, sőt, barátságban lévő shihan Lovász Gábor, a MKSZ alelnöke Antalyában megkapta a 7. dan fokozatot.
Békési Sándor, aki megvédte tavaly szerzett első helyét, személyes élményeit is megosztotta velünk. Elmondta: a magyar válogatott egyik része, melynek ők is tagjai voltak, a versenyt megelőző kedden reggel szállt repülőre a Liszt Ferenc Repülőtéren, majd isztambuli átszállás után érkeztek meg Antalyába, ahol az ötcsillagos Club Hotel Serában pihenhették ki az utazás fáradalmait. Erre szükség is volt, hiszen szerdán reggel, majd délután már edzést vezényeltek a szövetségi edzők, de természetesen volt idő napozásra, fürdőzésre, asztaliteniszezésre is. Csütörtökön, pénteken és szombaton szinte az egész napjukat a küzdőcsarnokban töltötték a sportolók, este egy kis fürdőzésre jutott idő, illetve kihasználva az internetes kapcsolatot beszámolni az itthoniaknak a nap történéseiről. Az ellátásra nem lehet panasz, volt miből erőt gyűjteni, ráadásul az étkezéseket élő zene tette hangulatosabbá.
A verseny végén “záróbuli” volt a hotelben, ahol együtt szórakoztak a versenyzők és edzők, függetlenül a nemzetiségektől. Vasárnap kerülhetett sor a városnézésre, ajándékok vásárlására, ugyanaznap este szállt fel a repülő a sportolókkal, akik hétfőn délelőtt értek Budapestre, majd a nap folyamán utaztak haza Érmihályfalvára. “Összességében – a sok várakozást és utazást leszámítva – gyönyörű helyekre jutottunk el, ami eredményeinkkel együtt remélhetőleg ösztönzően hat a fiatalokra, hiszen mindennek az üzenete: kitartással és alázatos munkával nagy dolgokat vihet végbe az ember és csodálatos helyekre juthat el” – fogalmazott Békési Sándor.

Az Aladin Hero Team ezúton is köszöni a sportolók szüleinek és a Polgármesteri Hivatalnak a támogatást.

Keresés