Aláírások gyűjtöttek egy határozati javaslathoz

Aláírások gyűjtöttek egy határozati javaslathoz
2013. July 16.
A megyében eddig egyedülálló kezdeményezésként aláírásokat gyűjtöttek Érmihályfalván egy korábbi önkormányzati határozat megváltoztatására. A szóban forgó döntés megvitatásra újra a képviselő-testület elé kerül. (BN)
/vlm/Image/Show/84/

Tág teret kapott a megyei sajtóban (is) az érmihályfalvi Helyi Tanács azon döntése, mely lehetővé tette, hogy a helyi szemétgazdálkodást végző cég és a Margitta város vezetése megállapodhasson abban, hogy Berettyó-parti város szemetét időleges az érmellékiek szeméttelepére szállítsák. Az érmihályfalvi képviselő-testület EMNP-frakciója nem szavazta meg a döntést, sőt, olyan aláírások gyűjtésébe kezdtek, melyekkel alátámaszthatják azt a határozati javaslatukat, mellyel az említett korábbi döntés megváltoztatását szeretnék elérni. A napokban az EMNP-tanácsosok leadták hitelesítésre a Városházán az 1195 aláírást tartalmazó íveket. Mint a Városházán megtudtuk, a 2003/52.-es számú törvény 6. paragrafusának értelmében ezeket a listákat mindenki által láthatóvá és ellenőrizhetővé tették egyrészt a város honlapján (www.ermihalyfalva.ro), illetve kifüggesztették őket a Polgármesteri Hivatal földszintjén.
A témával kapcsolatban Nyakó József polgármester elmondta: hamarosan levelet küldenek minden olyan családnak, melynek egy vagy több tagja felfedezhető a listákon, és meghívjak őket arra a képviselő-testületi ülésre, melynek témája lesz az aláírásgyűjtés, illetve annak témája. Bár minden tanácsülés nyilvános (amit esetleg nem nyilvánítanak zárt körűnek), az elöljáró úgy véli, ezt így nyomatékosítják, hogy minden aláírónak legyen lehetősége kérdéseket feltenni a tisztánlátás érdekében. Erre a tanácsülésre várhatóan szeptemberben kerül sor. Akinek a listákkal kapcsolatban megjegyzése, javaslata van, az július 31-ig teheti azt meg a Városháza titkárságán, vagy küldheti el a primaria@valealuimihai.ro villanyposta címre.

(BN)

Keresés