Aláírták a szerződést

Aláírták a szerződést
2015. April 9.
Ami már biztos: Érmihályfalván folytatódhat a középiskola új szárnyának 2009-ben abbamarad építése. Némi árnyék a jó hírre, hogy nagyobb önrész hárul az önkormányzatra.
/vlm/Image/Show/84/
Évekig gaz csúfította a torzót (fent), év végéig a lenti képen látható épület fog felépülni

Számos alkalommal beszámoltunk már arról, hogy a helyhiány enyhítésére egy új szárny építésébe fogtak 2008-ban az érmihályfalvi Mezőgazdasági Főgimnáziumnál. A folyamat 2009-ben már abba is maradt és tavalyig nem is történt semmi érdemleges. Akkor adódott egy lehetőség, hogy a korábbi, állami támogatással ellentétben EU-s finanszírozással folytatódhasson a munka. Az eltelt hónapokban szinte mázsaszám készültek a mindenféle szükséges dokumentumok, az ügyet intézők pedig mintha hullámvasúton ültek volna: hol reményt keltően, hol kétségbeejtően alakultak a dolgok, akár 24 órán belül is váltakozva. A napokban Nyakó József polgármester Kolozsváron aláírta a finanszírozási szerződést, csütörtökön pedig ugyancsak a kincses városban leadta a korábban lezajlott közbeszerzés dokumentációját.
Az elöljáró útban hazafelé Kolozsvárról lapunknak elmondta: az már kijelenthető, hogy az építkezés folytatódni fog. A csütörtökön leadott aktákat az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökségnél ellenőrzik és a szükséges módosítások függvényében megállapítják, mennyi önrészt kell adjon az önkormányzat. Ez mindenképp több lesz az előzetesen megígért 2%-nál, de az illetékesek így akarják mintegy bebiztosítani magukat az EU felé, hogy nem lesznek fennakadások. Nyakó József leszögezte: a többletköltséget a város el fogja bírni és természetesen vállalják is, hiszen egy szükséges beruházásról van szó, ellenkező esetben pedig azt is elveszítenék, amit most támogatásként kapnak. Az új épület, melynek még idén készen kell lenni, három szintes (földszint és 2 emelet) lesz, benne 12, a szakoktatást szolgáló műhelyterem kap helyet.
(erdon.ro / Rencz Csaba)

Keresés