Áldozatainkról, visszaemlékezések nyomán

Áldozatainkról, visszaemlékezések nyomán
2016. May 23.
Vasárnap délután a városi könyvtárban volt a bemutatója Szilágyi István: Érmihályfalva I. és II. világháborús hősei és áldozatai című kiadványának.
/vlm/Image/Show/84/
Szilágyi Ferenc Hubart és Szilágyi István a bemutatón

A méltató (és csak névrokon) Szilágyi Ferenc Hubart a világégések kirobbanásának és lefolyásának ismertetése után kifejtette: szerinte a kiadvány erőssége, hogy helyi áldozatokkal foglalkozik dokumentumok, elbeszélések, visszaemlékezések alapján.

A megírás ötlete onnan, jött, hogy a XX. század helyi áldozatainak emlékművén olvasta a neveket, melyek viselői közül többet, vagy családtagjaik közül sokakat ismert, mondta a szerző. Szilágyi István leszögezte, hogy a könyv nem a háborúról szól, hanem az abban szereplő “mieinkről”, egyéni történetekről.

Nyakó József polgármester ezzel kapcsolatban megjegyezte: a város különböző ünnepeire továbbra is megjelentetnek kiadványokat, például a következő, jubileumi fesztiválra szívesen vennék fiatal szerzők jelentkezését.

Az esemény – melyen közreműködött a Veres László Zsolt Városi Kórus és a Bartók Béla Citerazenekar – dedikálással zárult, a kiadvány a könyvtárban vásárolható meg a továbbiakban.

Keresés