Alkotói pályázat iskolásoknak

Alkotói pályázat iskolásoknak
2017. January 16.
Vizes élőhelyek: védekezés a természeti katasztrófák ellen - ebben a témában készíthetnek alkotásokat iskolások a környezetvédelmi hatóság felhívására.
/vlm/Image/Show/84/
Február 2. a vizes élőhelyek világnapja (Illusztráció)

Február 2-án van a Vizes Élőhelyek Világnapja, a vonatkozó Ramsari Egyezmény (hivatalosan: Egyezmény a nemzetközi jelentőségű vadvizekről, különös tekintettel a vízimadarak élőhelyeire – szerz.megj.) 1971-beli aláírásának évfordulója alkalmából.

Az idei esztendő tematikája: Vizes élőhelyek – védekezés a természeti katasztrófák ellen. Ennek jegyében a Megyei Környezetvédelmi Ügynökség (APM) a Tanfelügyelőséggel együttműködve versenyt hirdet az iskolák számára. A diákok rajzokat, fogalmazásokat, plakátokat, kollázsokat készíthetnek, melyeket január 27-ig lehet elküldeni az APM székhelyére.

Január 30. és 31-én kiértékelik a beérkezett munkákat, majd február 2-én 12 órakor az intézmény székhelyén ünnepélyes díjátadást, jutalmazást tartanak.

A részvétel feltételei: egy tanár/oktató legtöbb két olyan alkotással nevezhet, melyet ugyanazok diák/csoport készített. A pályázaton fel kell tüntetni az alkotó(k) és a tanár nevét, az iskolát és az osztályt, a mű címét. Az alkotáshoz további információ található a worldwetlandsday.org illetve az apmbh.anpm.ro internetes oldalakon.

Romániában 12 Ramsar-zóna van, ilyen például a Duna deltája, a Techirgiol tó, a Vaskapui Nemzeti Park. Biharban nincs ilyen szinten védett terület, a megyénkbeli vizes élőhelyek nagy része a Natura 2000 ökológiai hálózathoz tartozik.

(BN)