”Annyiuk maradt, mi rajtuk volt”

”Annyiuk maradt, mi rajtuk volt”
2015. December 20.
Porig égett egy szalacsi család háza az elmúlt csütörtökön. Az önkormányzat az egész megyére kiterjedő adakozást hirdetett, minden adomány jól fog.
/vlm/Image/Show/84/
A négytagú szalacsi Farkas család – két szülő és két kiskorú gyerek – egyik tagja sem volt otthon az elmúlt csütörtökön délben, amikor fellobbant a tűz a házban. Így személyi sérülés nem történt, ellenben mindenük a lángok martalékává vált.
”Annyiuk maradt, ami ruha rajtuk volt”, fogalmazott Horváth Béla szalacsi polgármester, aki kérdésünkre elmondta: nem tudni pontosan, mi okozta a tüzet, de az az ingatlan belsejéből indulva harapódzott el, így mire észlelték, már a kiérkező tűzoltóknak sem nagyon maradt mit tenni. Más épületet nem fenyegettek a lángok, mivel nem voltak közvetlen szomszédai a családnak, melynek tagjait rokonok fogadták be.
A szerencsétlenség enyhítésére az önkormányzat azonnal gyűjtési akciót hirdetett a községben, amit honlapunk segítségével (is) az egész megyére is szeretnének kiterjeszteni: a családnak minden adomány jól fog, legyen az pénz, ruhanemű, bútor, stb.
Aki segíteni szeretne, az a szalacsi polgármesteri hivatallal vegye fel a kapcsolatot a 0259/463014-es telefonszámon munkanapokon 8 és 16 óra között , ők vállalták az ügyintézést, a tárgyi adományokért egyeztetés után akár házhoz is mennek.
(erdon.ro)