Anyák napi ünnepség a Hazaváró édesanya szobránál

Anyák napi ünnepség a Hazaváró édesanya szobránál
2022. May 3.
Anyak napja

Május elsején, vasárnap délelőtt, nyarat idéző sziporkázó napsütéses időben gyülekeztek az ünnepelni és emlékezni vágyó érmihályfalvi lakosok, egy-egy szál virággal a kézben, hogy részesei legyenek a legszebb ünnepnek, a mindenkori édesanyák előtti tisztelgésnek.

Gábor Éva tanítónő fogadta a megjelenteket, majd köszöntőjében kiemelte, a legszebb ugyanakkor a legnehezebb hivatás az édesanyáké, akik előbb édesanyák, később nagymamák és dédmamák lesznek. Öröm és aggodalom kíséri életüket amíg a gyerekek kirepülnek a családi fészekből, hogy új életet kezdjenek. Gondoskodásuk nem szűnik meg soha amíg csak magukhoz ölelhetik gyerekeiket. Sajnos nem mindenki teheti már meg, hogy édesanyjához bújjon és szeretetével elhalmozza azért a sok jóért amit tőle kapott, rájuk is emlékezünk ezen a napon. Feinek György: Csak addig menj haza, című versének elszavalásával, a tanítónő mélyen megérintette a jelenlévőket.

Ezután a Zelk Zoltán Gimnázium VII.B osztály tanulói: Egri Tímea, Molnár Sára és Karsai Kristóf adtak át egy alkalomhoz illő versekből összeállított csokrot, majd mindenki elhelyezte a szobornál az emlékezés virágait.

Balázs József Attila 

További képek a facebook oldalunkon: itt

Keresés