APIA SAPS előfinanszírozási hitel az OTP Banktól

APIA SAPS előfinanszírozási hitel az OTP Banktól
2012. September 6.
Az OTP Bank Románia sajtónyilatkozata olvasható az alábbiakban az APIA SAPS előfinanszírozási hitelével kapcsolatban: finanszírozási lehetőség az egységes területalapú támogatási rendszer (SAPS) kedvezményezettjei számára.
/vlm/Image/Show/84/
Hitelt nyújtanak mezőgazdászoknak (Illusztráció)


Az OTP Bank Romania támogatást nyújt az egységes területalapú támogatási rendszer (SAPS) kedvezményezettjei számára folyó tevékenységük ellátásához a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséggel (APIA), valamint garanciaalapokkal kötött egyezmény értelmében.

A hitel az egységes területalapú támogatási rendszer (SAPS) azon kedvezményezettjei – jogi személyek, gazdálkodásra jogosított természetes személyek, családi vállalkozások, egyéni vállalkozások vagy egyéni mezőgazdasági termelők – részére szól, akik rendelkeznek az APIA által kibocsátott őstermelői igazolással. A megítélt SAPS-támogatás legfeljebb 90 százaléka finanszírozható.

A hitel futamideje a támogatás folyósításának időpontja szerint kerül megállapításra, a teljes kamatösszeg pedig a SAPS-támogatás bevételezésének időpontjában kerül visszatérítésre. Ugyanakkor a hitelfolyósítási jutalék a nyújtott hitel összegéből is kiegyenlíthető.

A hitel folyósítása érdekében a következő garanciák szükségesek: ingó zálogjog a SAPS keretében esedékes összegeken, ingó zálogjog az ügyfél OTP Banknál vezetett folyószámláin, kezességi megállapodás. Esetenként a Bank garanciaalapok által nyújtott biztosítékokat is előír.

„A mezőgazdasági termelők támogatása az OTP Bank Romania hosszútávú stratégiájának része. Bízunk a román mezőgazdaság fellendülésében, ezért széles körű pénzügyi eszközökkel, a valós igényekhez igazodva kívánjuk segíteni a termelők és kisvállalkozók munkáját”; – mondta Roxana Hidan, az OTP Bank Romania KKV Igazgatóságának vezetője.

Az OTP Bank Románia a legnagyobb közép és kelet-európai független bankcsoport, az OTP Csoport tagja. Az OTP Bank Magyarországon, Romániában, Montenegróban, Horvátországban, Bulgáriában, Oroszországban, Ukrajnában, Szlovákiában és Szerbiában összességében több mint 13 millió ügyfelének nyújt pénzügyi szolgáltatásokat 1.500 egységből álló fiókhálózatán, ATM-hálózatán, illetve az elektronikus csatornákon keresztül.

További információ: Ştefan Urziceanu

Manager PR şi Comunicare OTP Bank Romania

Phone: +4031 308 55 23; FAX: +4031 308 55 15
E-mail: stefan.urziceanu@otpbank.ro

www.otpbank.ro

Keresés