Arany Nyílhegy Díj a Pusztai Farkasoknak

Arany Nyílhegy Díj a Pusztai Farkasoknak
2013. October 3.
A Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület még júniusban vehette át Ópusztaszeren az Arany Nyílhegy Díjat, melynek sokszorosított oklevelét a napokban kapták meg az érmihályfalvi tagok is.
/vlm/Image/Show/84/
A Pusztai Farkasok Ópusztaszeren volt csapata

A Pusztai Farkasok Hagyományőrző Íjászegyesület nevét nemcsak Bihar, de más megyékben, sőt, az országhatáron túl is ismerik. Állandó résztvevői a falunapoknak, a hagyományőrző rendezvényeknek, íjásztalálkozóknak, minden olyan összejövetelnek, ahol honfoglaló eleink szokásairól, harcmodoráról, életstílusáról esik szó. Elkötelezettségüket ismerték el idén júniusban Ópusztaszeren, ahol megkapták az Arany Nyílhegy Díjat (részletek ide kattintva).
A Pusztai Farkasok soraiban bármelyik rendezvényen lehet találni érmihályfalvi tagokat – aki ráér, az mindig eleget tesz a meghívásoknak. Az érmihályfalvi csoport – a Kartal nemzettség – tagjai: Szabó Árpád, Matiz József, Hegedűs Attila, Kecskés Lajos, Kovács Zoltán, Roska Sándor, Sághi János, Molnár József, Rubletzky Csaba.
Az említett ópusztaszeri ünnepségen megkapott egyetlen elismerő oklevelet itthon sokszorosították, és juttatták el a tagok számára a napokban – ez adott alkalmat a híradásra, amiért köszönet Kovács Zoltánnak.

Keresés