Aranylakodalmasok köszöntése, kilencedszer

Aranylakodalmasok köszöntése, kilencedszer
2016. May 21.
Tíz pár jelentkezett, kilenc jelent meg az aranylakodalmasokat köszöntő idei ünnepségen, szombaton délben.
/vlm/Image/Show/84/

Az 1966-ban házasságot kötött párok közül – akik vagy helyben házasodtak, vagy Érmihályfalván élnek – tízet sikerült feltalálni, illetve maguk is jelentkeztek a szervezők felhívására. Közülük végül kilencet köszönthetett dr.Turucz Mária családorvos, megyei tanácsos, a esemény főszervezője szombaton délben a kultúrházban, elmondva, hogy ez már a 9. alkalom és nagy öröm, hogy mindig van kiket meghívni. Akik ötven éve élnek együtt, azok már tudják, milyen a másikat feltétel nélkül szeretni, félszavakból vagy akár szavak nélkül is érteni, mondta köszöntőjében.

Az ünnepségen részt vett Biró Rozália szenátor, aki úgy vélte: a fesztivál legértékesebb momentuma az aranylakodalmasok köszöntése, hiszen, miközben a világban csökken a család intézményének megbecsülése, ők példát mutatnak. S bár csak szavakkal lehet kifejezni, mégis nagyon fontos megköszönni azokat a mindennapokat, melyekkel az ünnepeltek a közösségüket gazdagították. A gondolathoz kapcsolódott Nyakó József polgármester, aki kifejtette: a városvezetők szempontjából kell megköszönje azt az 50 évnyi munkát, mellyel ők a mai életünket alakították.

Király Irén anyakönyvvezető ünnepi beszédébe ágyazva az ünnepeltek megújították házassági esküjüket, megfogadva, hogy továbbra is figyelmes gondoskodással lesznek egymás iránt.

Következett az ajándékok átadása, melyben a nevezettek mellett Karsai Attila alpolgármester és a képviselő-testület szociális bizottságának tagjai vettek részt. Az ajándékok között egyebek mellett volt egy-egy példány az előző napon bemutatott monográfiából, volt egy “új házasságlevél”, egy régi családi fotókból összeállított leporelló (értelemszerűen mindenkinek más), és egy ugyancsak párokra szabott emléklap.

Az ünnepeltek pedig:

– Békési György és Juliánna (betegség miatt hiányoztak)

– Duka István és Éva

– Erdelyi József és Margaréta

– Kovács István és Margaréta

– Máté József és Erzsébet

– Toroczkai József és Mária

– Szabó Sándor és Magdolna

– Simon János és Viktória

– Sándor Gábor és Barbara

– Sándor Dezső és Julianna.