Aranyoson táboroztak az ÉRMISZ-esek

Aranyoson táboroztak az ÉRMISZ-esek
2013. March 14.
Az ÉRMISZ tagjai - a margittai és a biharfélegyházai ifjúsági szervezet tagjaival - Aranyoson voltak csapatépítő táborban. Az ÉRMISZ sajtószolgálatának beszámolója olvasható az alábbiakban.
/vlm/Image/Show/84/
Csapatépítő táborozást tartottak az ifjúsági szervezetek

Az Érmihályfalvai Ifjúsági Szervezet (ÉRMISZ) ismét megszervezte csapatépítő táborát Aranyoson (Arieşeni), melynek idei témája a szervezeti- és humánerőforrás menedzsment fejlesztése volt.

Ezúttal a Margittai Ifjak Köre (MIK), valamint a Biharfélegyházai Ifjúsági Társaság (BIFIT) is velük tartott.

Bár a csapatok más-más házban kaptak helyet, ez nem gátolta az új kapcsolatok kiépítését és a meglévők erősítését.

Az érkezés napján alkalom adódott arra, hogy a résztvevők felfedezzék a környék szépségeit, túrázzanak, vagy esetleg megismerkedjenek a síelés fortélyaival.

Sötétedés után a házban folytatódtak a tevékenységek, ahol különböző csapatépítő- és társasjátékokkal töltötték az időt. Nőnap alkalmából az ÉRMISZ vezetősége egy-egy csokoládéval is kedveskedett a csapat minden nő tagjának.

A móka és kikapcsolódás mellett a szervezet fejlesztésére is odafigyeltek. A szombati napon dr.Bántó Norbert előadást tartott, ezzel felhívva a fiatalok figyelmét, a szervezeti- és humánerőforrás menedzsment fejlesztésére. A kirándulók 75%-a részt vett a bemutatón, ami három részből állt, tíz perces szünetekkel. Tulajdonképpen egy szervezet hatékony működéséről, csapatmunkájáról, fejlesztéséről és céljáról esett szó.
Bántó Norbert rávilágított arra, hogy egy csoport úgy válik csapattá, ha tagjai együttműködnek, közös a céljuk és mindezért felelősséget is vállalnak. Egy szervezet fejlesztése során egyfajta diagnózist kell felállítanunk a működésről. Fontos, hogy egy csapatot az arra megfelelő személy vezessen, aki magabiztos, céltudatos, alázatos, s a többiek tiszteletét is ki tudja vívni. Tagként adnunk kell, ahhoz, hogy kapjunk! Teszünk valami hasznosat az ifjúságért, cserébe a jó társaság mellett, kapcsolatokra tehetünk szert, képzéseken, táborokban vehetünk részt, megtanulhatjuk a csapatmunkát, fejleszthetjük önmagunkat.
A bemutató utolsó részében Bántó Norbert saját tanácsaival segítette a szervezetet, miszerint „Az élet csak a befektetett energiát díjazza, nem pedig a kifogásokat.”; Úgy lehetünk sikeresek, ha küzdünk a céljainkért és elfogadjuk a segítséget a hozzáértőktől. A bemutató e három szóval zárult: Dream, believe, achieve… Álmodj, higgy és érd el!

A felhőtlen szórakozás szombat este sem maradhatott el, amely keretén belül Balogh Levente (ÉRMISZ főtitkára) születésnapját is ünnepelték. Erre az eseményre hivatalosak voltak a MIK-esek és BIFIT-esek is, amely által a táborozók nagyobb baráti körre tettek szert.

Az utolsó nap az események kiértékelésével zárult, ezalatt a tagok elmondhatták negatív és pozitív élményeiket, jó és rossz benyomásaikat.

Összegezve, mindenki meg volt elégedve a hétvégével, a tábor nyújtotta élményekkel. A hazaút során a tagok már az újabb tábort tervezték, amely remélhetőleg legalább annyi képzést, jókedvet és szórakozást tartogat, mint a mostani.

Keresés