Árkokat ásnak az esővíz elvezetésére

Árkokat ásnak az esővíz elvezetésére
2013. March 21.
Az esővíz elvezetésére ásnak árkokat a nemzetközi út mellett. Amikor az idő engedi, a lefolyók kitisztításához is hozzálátnak.
/vlm/Image/Show/84/
A járda mentén ássák az árkot

Amilyen örömöt okozott a nemzetközi út megjavítása a város Nagyvárad, Szatmár és Érsemjén felőli kijáratai felé, olyan bosszúságot jelent, hogy az út nagy részének mentén megoldatlan az esővíz elvezetése. Vannak ugyan erre tervezett lefolyók, de azok hamar eltömültek, arról nem is beszélve, hogy nagyobb részük (az úttal együtt) magasabban van a járdák szintjénél.

Karsai Attila alpolgármestertől megtudtuk, hogy már január, majd március folyamán is küldött kérést a Nemzeti Utak vállalatnak, jelezve a DN 19 (Gimnázium-ARA), illetve DN19/C (körforgalom-Regina panzió) jelzésű útszakaszok menti gondot: esőzésekkor a víz elönti járdákat, lehetetlenné téve a gyalogosok közlekedését, illetve a befolyik az udvarokba, beszivárog a házfalak alá.

A megkeresésre hivatalosan semmi reagálás nem volt – igaz, a lakosoktól érkezett jelzés, hogy “valakik” végeztek méréseket, de jelenlétüket nem tudatták a Városházán.

Mivel várni nem lehet, valamilyen megoldást kell találni a víz elvezetésére. Ezért a leginkább veszélyeztetett szakaszon járda melletti árkok ásását kezdték meg a Hunyadi Mátyás utcán, melyek felfoghatják az úttestről lezúduló esővizet.

Igaz, ez úgynevezett “tűzoltó módszer”, de megpróbálják a lehetőségek függvényében orvosolni a gondot, ugyanakkor, amikor az időjárás lehetővé teszi, a szociális segélyért közmunkát végzőkkel megkezdik kitakarítani az aszfaltos út menti, betonozott lefolyókat. De nem hagyják abba a Nemzeti Utak “bombázását” sem kérvényekkel, hátha – mint az útszakasz adminisztrálói – csak ráveszik magukat a karbantartásra.

Keresés