Aszály utáni kártérítés: ügyintézés helyben

Aszály utáni kártérítés: ügyintézés helyben
2012. September 27.
Az aszály sújtotta területek után járó kártérítés teljes ügyintézését lehet helyben, a Polgármesteri Hivatalban intézni.
/vlm/Image/Show/84/
Nagy károkat okozott az aszály

Ahogyan arról beszámoltunk, a Polgármesteri Hivatalban segítenek összeállítani a dokumentációt mindazoknak, akik az aszály sújtotta területük után kérik az állami támogatást – részletek itt.

Fejlemény az ügyben, hogy azoknak, akik már bejelentették a kárt, illetve letették a kérvényt, azoknak a papírok már holnap megérkeznek a Polgármesteri Hivatalba – a személyi igazolvány felmutatásával lehet átvenni, tudtuk meg Nichita Anikótól, az elöljáróság mezőgazdasági nyílvántartójának vezetőjétől.

Újdonság, hogy a lakosság jobb kiszolgálásának érdekében a teljes körű ügyintézést is elvégzik, ami azt jelenti, hogy mind a székelyhídi APIA (Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynükség)-kirendeltségre, mind a Mezőgazdasági Igazgatóság nagyváradi székhelyére eljuttatják a dokumentációkat. Mindezt természetesen a gazdák maguk is megtehetik ezután is. Aki azonban megkímélné magát az utazástól, az legkésőbb október 10 vagy 11-ig rendezze a papírokat helyben (Polgármesteri Hivatal, földszint, 1-es ablak), mert a végső leadás határideje Nagyváradra – ahogyan már közöltük – október 15.

Az illetékesek kérik: a gazdák értesítsék egymást is, hogy minél többekhez eljusson a kártérítés kérelmezése lehetőségének híre.

Keresés