Aszfaltozást készítenek elő

Aszfaltozást készítenek elő
2018. February 16.
A Vörösmarty Mihály (részben) és a Hunyadi János utcákban kezdődött meg a munka.
/vlm/Image/Show/84/

A képviselő-testület tavaly júniusi ülésén szavazta meg azt az előterjesztést, mely több utca modernizálása előtt nyitotta meg az utat (részletek itt).

Az akkor előterjesztettek között volt a Vörösmarty Mihály utca, pontosabban annak a Malom és Wesselényi Miklós utcák kereszteződésétől számított szakasza a vasút felé, ennek folytatásában a két sínpár közötti rész, illetve Hunyadi János utca a Brassai Sámuel utcai kanyarig (ide tartozik az ANL-tömbházak megközelíthetősége). Ennek az aszfaltozásnak ez előkészítése kezdődött meg a gyakorlatban, a szükséges adminisztrációs munka befejezését követően. Nyakó József polgármester elmondta: az úttest 7 méter széles lesz (beleértve a padkát is), illetve a projekt része a kapcsolódó járdák szegélyezése és 3 cm vastag aszfaltozása, illetve minden kapubejáratot is leaszfaltoznak. A kivitelezés költségét a város saját költségvetéséből fedezik, a határidő a munka megkezdésétől számított 3 hónap.

Ami a Bethlen Gábor (Kopasz) utca elhúzódó munkálatát illeti: a kivitelező az utca központtól távolabbi részén végzi a nyílt, kibetonozott esővíz-elvezető árkok kialakítását, megemelik az aknafedeleket (jobb alsó képünkön). A munkavezető szerint várhatóan március végéig végeznek a beruházással.

Keresés