Átadták az adományokat

Átadták az adományokat
2015. June 2.
Kedden délben "kézbesítették" azokat az adományokat, melyek a vasárnap tartott gyereknapi ünnepségen gyűjtöttek a szervezők.
/vlm/Image/Show/84/
András Ildikó és a gyerekek egy része fogadta a vendégeket

Vasárnap tartották meg az RMDSZ Nőszervezetének szervezésében, az ÉRMISZ és a Bartók Béla Művelődési Ház közreműködésével, az Érmihályfalváért Egyesület és a Városháza támogatásával azt a gyereknapi rendezvényt, melyen adományokat is gyűjtöttek a Dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó, a Bank utcai iskolában működő napközis csoportnak.
A nagyobb részben ruhaneműkkel illetve játékokkal és tartós élelmiszerekkel telt zsákokat, dobozokat, szatyrokat kedden délben “kézbesítette” dr.Turucz Mária és Gábor Éva, a helyi nőszervezet elnöke és alelnöke. Az iskolaépületben András Ildikó tanárnő fogadta a küldöttséget, a nagyobb gyerekek segédkeztek is holmik behordásában.
A vendégek és a vendéglátó beszédbe is elegyedtek, melynek során András Ildikó elmondta: naponta 19 különböző korú gyerekkel foglalkozik a déli óráktól kezdve (amikor megérkeznek tanóráik végeztével) általában 5 – 6 óráig. Odaérkezésünkkor még kilencen voltak, de folyamatosan jöttek a többiek is. Mintegy viszonzásul a törődésért Gnandt Krisztina, a csoport egyik legnagyobbja, a régi székely himnuszt énekelte el, egy legény pedig időközben rózsákkal toppant be.
András Ildikó örömmel újságolta, hogy a Helyi Tanács megszavazott a csoportnak 10 ezer lejt, amiből szeptembertől kezdődően az év végéig napi egyszeri meleg ételt is tud adni a gyerekeknek. Reméli, a következő naptári évben sem szakad meg a folyamat.

Keresés