Átadták az érmihályfalvi uszodát

Átadták az érmihályfalvi uszodát
2023. May 10.
uszoda borito

Május 9-én kedd reggel, Cseke Attila Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős miniszter, Szabó Ödön parlamenti képviselő, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke, Botházy Nándor alprefektus, Călin Gal, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, Vitályos Barna a Bihar megyei Hosszú Távú Fejlesztési Ügynökség (ADD) igazgatója, Pásztor Sándor a Körösök Vízügy műszaki igazgatója, Szabó József, Cseke Attila miniszter kabinetfőnöke és Karsai Attila, Érmihályfalva város alpolgármestere jelenlétében átadásra került a város legújabb impozáns épülete. Az ünnepség Varga Róbert köszöntő szavaival kezdődött aki tájékoztatta a jelenlévőket az esemény menetéről, majd átadta a szót Karsai Attila alpolgármesternek.

Az elöljáró köszöntő szavai után az eddig átadott vagy már célegyenesbe ért megvalósításokat sorolta, és örömének adott hangot, hogy egy újabb hasznos intézményt vehet birtokába a város lakossága, melynek köszönhetően elsősorban az iskolások egy újabb sportot, az úszást sajátíthatják el. Sorra említette mindazokat, akiknek köszönet jár, akik elindították ezt a beruházást. Cseke Attila RMDSZ-es miniszternek és Szabó Ödön RMDSZ–es parlamenti képviselőnek, az akkori Bihar Megyei Tanács elnökének, Pásztor Sándornak. Köszönet illeti az akkori polgármestert, Nyakó Józsefet aki sokat tett azért, hogy ez a beruházás megvalósuljon, Vitályos Barna igazgató úrnak, valamint a kivitelezőnek, Costa úrnak, a Costa Voc Impex Kft.tulajdonosának, továbbá a Bihar Megyei Tanácsnak, aki befejezte a Pásztor Sándor elnöksége alatt elkezdődött munkálatokat, mindenkinek aki valamilyen formában hozzájárult az épület kivitelezéséhez.

Cseke Attila miniszter felidézte a 2018-as esztendőt amikor Szabó Ödön képviselővel nagy tervet szőttek, melynek lényege, hogy Bihar megyében uszodaépítési programot indítsanak. Alapvető cél volt, lehetőséget biztosítani a vidéken élő gyerekek számára, az úszás elsajátítására. Pásztor Sándornak köszönhető, hogy sikerült közigazgatási eszközökkel elindítani ezt a sikeres projektet. Az akkori határozottság meghozta gyümölcsét, az időközben elszabadult építőanyag árak mostanra, jelentősen megdrágították volna az épület kivitelezésének költségeit. Zárszavában kifejtette, Érmihályfalva látványosan fejlődik, néhány hónapja kultúrközpontot adott át, most tanuszodát, hamarosan pedig az új sportcsarnok átadóján vághatja át a szalagot.

Călin Gal a Bihar Megyei Tanács alelnöke örömét fejezte ki, hogy a település fiataljai részt vehetnek az úszás oktatáson, továbbá tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a megyei tervben szereplő hét uszodából, három már használatban van, a többi is befejezéséhez közeledik.

Pásztor Sándor beszédében többek között utalt arra, példátlan volt, hogy egy megyében hét uszoda építési programja induljon be. Egyedi projektet sikerült elindítani és folyamatossá tenni, az időközben felmerülő nehézségek ellenére is.

A beszédek után a szalagátvágás ünnepélyes pillanata következett, majd pedig az ünnepségen résztvevők bejárták a tanuszodát, ismerkedve az épülettel. A létesítmény két medencével rendelkezik, egy 25×12,5m, és egy 6×12,5m, emellett vizesblokkok, öltözők és lelátók tartoznak hozzá.

Balázs József Attila

Keresés