Átadták az iskolatáskákat és füzeteket

Átadták az iskolatáskákat és füzeteket
2023. August 31.
tanszer1

Csütörtök délután a Gizella Művelődési Központban gyülekeztek azok a szülők, akik a 2023-2024-es tanévre a Zelk Zoltán Gimnázium magyar tagozatos osztályaiba iratták gyerekeiket. Akik nem tudtak személyesen megjelenni, azok helyett egy hozzátartozó vehette át a csomagokat amely a Rákóczi Szövetség jóvoltából egy iskolatáskából, valamint a Bihar megyei RMDSZ részéről füzetekből állt.

Varga Róbert iskolaigazgató köszöntötte a megjelenteket, röviden ismertette a 2023-24-es tanév kezdésével kapcsolatos információkat, külön kitért a Step by step és az első osztályt kezdő gyerekeket érintő tudnivalókra. Ezután Karsai Attila alpolgármester kapott szót aki szintén üdvözölte a jelen lévőket, majd köszönetét fejezte ki a Rákóczi Szövetségnek, hogy évről évre támogatja a határon túli, anyanyelvükön tanuló gyerekeket. Elmondta még, hogy a Rákóczi Szövetségnek és az Iskola Alapítványnak köszönhetően a Bonitas Speciális Oktatási Központ három iskolabuszt használhat Bihar megyében, ebből egy itt, Érmihályfalván fog szolgálatba állni, a környező településekről szállítja majd a gyerekeket a Római katolikus parókia melletti épületbe. Továbbá kitért még arra is, hogy a Zelk Zoltán Gimnázium új, és a mellette lévő felújítás alatt álló régi épülete is teljesen új bútorzatot kap, az osztálytermek okoseszközökkel lesznek felszerelve, hozzájárulva a minőségi oktatás biztosításához. A cél az, hogy rövid időn belül, tehát már ebben a tanévben, a többi iskola is modern, új bútorzatot kapjon, így minden tanulónak kulturált környezetet biztosítsanak a tanuláshoz.

A továbbiakban az ovónők a jelen lévő tanítónők jelenlétében felolvasták az iskolakezdés előtt álló gyerekek névsorát, utánna pedig Karsai Attila és Varga Róbert átadták a tanszereket az arra jogosultaknak. Zárásképp Varga Róbert közölte akik most nem tudtak az átadáson megjelenni azok is megkapják a táskáikat és füzeteiket, továbbá előreláthatólag szeptember folyamán  a jogosult családok megkapják a Rákóczi Szövetségtől a szokásos tízezer forintot is.

Balázs József Attila

Keresés