Átadtuk az úttestet a Mester utcán

Átadtuk az úttestet a Mester utcán
2020. September 7.
Újabb lépés a városiasodás felé
/vlm/Image/Show/84/

A keréken közlekedők már birtokba vehették a Mester utca asztfaltszőnyegét, együtt örülve az ott lakókkal, akik velünk együtt tettek egy lépést a városiasodás felé.

Az elégedett, örvendező lakók mellett, ott találjuk az általában „kákán is görcsöt kereső”;, de itt is elégedetlen polgárokat is, akiknek a személyes óhajai nem lettek beépítve az utca tervébe. Annak ellenére, hogy még ezután kerül kialakításra a zöld övezet, 160 darab vérszilvafa elültetésével, 90 méter hosszú virágtartós védőkorlát, járda és kapubejárat, mégis vannak, akik már „másképpen”; csinálták volna.

Velük és a többi érdeklődő, tisztelt polgárral is tudatjuk, hogy a kihagyott, a Forráskút utca találkozásánál lévő szakaszt, egy másik uniós forrásból finanszírozott projektből hamarosan meg fogjuk építeni. Választanunk kellett: vagy megépítjük folytonosan a Mester utcát, mindenestől és bukik egy 14 millió lejes uniós projekt, ami egy 200 férőhelyes napközi és három utca felújítását finanszírozza, vagy abból a projektből fejezzük be ezt a kimaradt részt. Tudniillik az uniós projekt terve hamarabb elkészült, mint a Mester utcáé.

Mivel minden útépítéskor úgy terveznek, hogy a csatlakozó utcákba is „beaszfaltoznak”; 20-25 méter hosszan, nos ez történt ebben az esetben is, a Forrsákút utcát ezzel a hiányzó résszel kapcsolták össze a Mester utcával.

A járda megépül most, de a mi eszközeinkkel úgy építjük ki a vízelvezetést és az úttestet, hogy az itt közlekedők ne érezzék a különbséget az aszfaltos és a kövesút között, amíg meg nem épül a végső változat.

Kis türelmet kérünk mindenkitől, az építkezés mindig kellemetlenségekkel jár, de ezért nem maradhatunk le a város fejlesztéséről.

A kivitelező ígérete szerint, ez az utca szeptember végére át lesz adva mindenestől, a fákat viszont csak akkor ültetjük ki, amikor biztosan meg is fokadnak.

Nyakó József – polgármester

Keresés