Átalakított kerettel vág neki az Unirea a bajnokságnak

Átalakított kerettel vág neki az Unirea a bajnokságnak
2012. August 17.
Megújult, csak helyi, illetve a környékbeli falvakból származó sportolókból álló gárdával vág neki az Unirea a hét végén kezdődő negyedik ligás labdarúgó bajnokságnak. A klub vezetői összefogást és türelmet kérnek a szurkolóktól.
/vlm/Image/Show/84/
Az Unirea szurkolói igazolványa

Amint arról annak idején beszámoltunk, pénzügyi gondok miatt az Érmihályfalvi Unirea visszalépett a III.-Ligás labdarúgó bajnokságból, de sikerült elérni, hogy a negyedik vonalban folytathassa szereplését.

A klub összesen öt csapattal vág neki a pontvadászatnak. Az egy korábbi gyűlésen megválasztott kilenc tagú vezetőség hét tag részvételével zajlott voksoláson megválasztotta a csapatok edzőit is.

A felnőtt csapat 21 igazolt játékossal rendelkezik – edzőjük Csűri Sándor. (bal oldali kép, balról)

Az ifjúsági csapatban (mely a III. Ligában nem volt, most újra kellett szervezni) 18 játékossal rendelkezik – edző Szabó Zoltán. (bal oldali kép, jobbról)

Utánpótlás csapatok:

1998-1999-ben születettek csapata – edző Szabó Zoltán

2000-2001-ben születettek csapata – edző ifj.Fele Sándor (jobbról, fent)

2002-ben, vagy az után születettek csapata – Fele Szabolcs (jobbról, középen)

Kapusedző Szász Attila. (jobbról, lent)

A klub elnöke, Fele Attila kérdésünkre válaszolva a felnőtt csapattal kapcsolatban elmondta: teljesen megújított gárdáról van szó, mellyel eleget tettek a megfogalmazódott kívánalmaknak, és csak helyi, illetve a környékbeli falvakból származó labdarúgók vannak a keretben, továbbá olyanok is, akik más kluboknál kölcsönben szerepeltek, de most visszatértek. Ugyanakkor fiatalítottak is: 5 játékos 30 év feletti, a többiek 22 év alattiak.

Új csapatot kell tehát valójában kovácsolni, mely a szó szoros értelmében vett csapattá tud formálódni, a cél pedig egyelőrre csak az lehet, hogy a bajnokságban helytálljanak, nem utols sorban pedig, hogy neveljék a fiatalokat, lehetőséget adva tehetségük kibontakoztatására.

Ruszkai Zsolt alelnök mindehhez hozzáfűzte: a szurkolók és sportszeretők türelmét kérik, hiszen jobb eredményt a kialakult helyzetben csak hosszabb távon lehet elérni, és úgy, ha minden érdekelt közösen dolgozik a cél eléréséért.

A klub egy úgynevezett szurkolói igazolványt is kibocsátott. Ezt 50 lej ellenében lehet megvásárolni egy szezonra szólóan, a pénzzel bárki támogathatja a klubot.

A negyedik ligás bajnokság e hét végén kezdődik, az Unirea a vasárnapi első fordulóban Bondoraszóra (Budureasa) látogat.

Keresés