“Átnyúlt” az aszfalt a vasúton

“Átnyúlt” az aszfalt a vasúton
2018. May 3.
Nem csak aszfaltozzák az úttestet, de a vasúti átkelőket is megjavították.
/vlm/Image/Show/84/

A május elsejei hosszú hétvége után folytatódott az aszfaltozás a Vörösmarty Mihály és a Hunyadi János utcákban. “Várostörténelmet írunk”, mondta Nyakó József polgármester annak kapcsán, hogy első ízben került aszfalt a vasúton túli részekre, elérve a Dihenest és a Százholdat.

A Dihenes úgy kerül képbe, hogy a Nagyváradra, illetve a Magyarország felé vezető vasúti sínek közötti rész adminisztrációs szempontból a Mihai Eminescu utca része.

A kivitelezés keretében megjavították a vasúti átkelőket is, a sínek mellé-közzé új betonlapok kerültek, így már nem kell attól tartani, hogy az áthaladó járművek a meredek kaptatón odaütik alsó alkatrészeiket, esetleg fennakadnak.

A helyszínen jártunkkor még a Hunyadi János utcai úttest alapját tömörítették a kivitelezés folytatásaként, de a munkavezető szerint oda is rövidesen kikerül az aszfalt, tudják tartani a május 12-i határidőt. Ha elkészülnek a munkával, az gyakorlatilag azt jelenti majd, hogy a nemzetközi útról aszfalton közelíthető meg az ANL-lakónegyed (nem beszélve a közbeeső utcákról).

Keresés