Ausztriai segítség a kórháznak és a szociális központnak

Ausztriai segítség a kórháznak és a szociális központnak
2013. September 25.
Szeptember közepén újra osztrák vendégek jártak Érmihályfalván: mosogatógépet, mosógépet, hűtőszekrényeket, ágyneműt, pelenkát, televíziót és számtalan egyéb holmit hoztak két intézményeknek. Szabó Emőke tanárnő írása.
/vlm/Image/Show/84/
Az osztrák vendégek Nyakó József polgármester és Csűri József igazgató társaságában

Szeptember közepén újra osztrák vendégek jártak Érmihályfalván, akik már 2009 óra segítik a helyi kórházat és Egészségügyi-Szociális Központot.

A három lelkes gmundeni – Franz Thallinger, Karl Feichtinger és Hans Loistl – most jártak tizenkettedik alkalommal városunkban. Ők mindannyian a gmundeni Traditionsverein von Kaiser Franz Josef egyesület tagjai. Az egyesület segít nekik abban, hogy a helyi és környékbeli kórházakból, idősek otthonából, magánszemélyektől adományokat gyűjtsenek, és azzal segítsék városunkat. Amikor összejön egy teherautónyi adomány, saját költségükön autót bérelnek, egész éjjel autóznak, hogy örömet okozzanak az ittenieknek.

Legutóbb mosogatógépet, mosógépet, hűtőszekrényeket, ágyneműt, pelenkát, televíziót és számtalan egyéb holmit hoztak az intézményeknek. Az utóbbi években ágyakkal, éjjeli szekrényekkel is ellátták a két kórházat.

Szabó Emőke

Keresés