AVE – val kapcsolatos közlemény

AVE – val kapcsolatos közlemény
2024. April 28.
AVE

Az elmúlt napokban színes lapocskák jelentek meg a település postaládáiban. Mint kiderült, az AVE BIHOR KFT értesíti a fogyasztókat, hogy 2024 május 1–től változott rendszerességgel fogja gyűjteni a hulladékot, azaz ritkábban kell majd kitenni a hulladéktárolókat.

Ennek kapcsán szeretném közölni az Érmihályfalvi fogyasztókkal a következő információkat:

  • Az AVE BIHOR KFT a lakossági nemveszélyes hulladékok gyűjtésére megbízott hulladékgazdálkodási vállalat több mint egy éve próbálja emelni a szolgáltatásuk díjait mivel a mostani díjak a 2021-es év költségeihez voltak viszonyítva, mint pl. az üzemanyag, minimálbér, villanyáram stb. A Bihar Megyei Tanács irányítása alá tartozó Bihar Megyei ECOLECT GROUP Települések Közötti Fejlesztési Egyesület, melynek tagja a Bihar Megyei Tanácson kívül minden Bihar megyei település, legyen az község, város vagy municípium, mely szabályozza ennek működését, ezidáig, polgármesterei által, visszautasította a kérést, indokolatlannak tartva azt.
  • Az első próbálkozásnál a szolgáltató, úgynevezett inflációval való tarifa kiigazítást kért jóváhagyásra, a Nemzeti Statisztikai Hivatal által bejelentett infláció alapján. Ez a kérés elutasításra került, tudván azt, hogy a fogyasztókat kedvezőtlenül érintene bárminemű árváltozás.
  • Ezt követően 2023 októberétől egy újabb, több verziós próbálkozás fogalmazódott meg az AVE BIHOR KFT részéről, hivatkozva többek között arra a statisztikai kimutatásra miszerint minden településen, magánházakhoz kiosztott rezidual hulladékok gyűjtésére szolgáló edények 90%-a havonta alig kétszer van ürítve. Erre reagálva, a Bihar Megyei Tanács által vezetett ECOLECT GROUP azt a változatot javasolta elfogadásra mely arról szólt, hogy a Bihar Megyei municípiumokban és városokban, a magánszemélyeknek szabott ár megmaradjon, és csak a jogi személyek esetén növekedjen, tudván azt, hogy leírhatók ezek jövedelméből és marad a megszokott-régi gyűjtési frekvencia, illetve a községek esetében ritkábban, csökkentett frekvenciával gyűjtik majd be a hulladékot.

Ez került elfogadásra!

Mindezek ellenére a AVE BIHOR KFT, naptárakat juttatott el fogyasztóihoz, melyben az általa kért de elfogadásra NEM került verzió szerinti változtatást közölt a fogyasztókkal, független attól, hogy municípium, város vagy községről van szó.

Ezt követően, egy megbeszélést kértem az AVE BIHOR KFT igazgatójától, Kovács Zoltántól.

2024 április 25.–én sikerült összehozni a találkozót, melyen mindketten kifejeztük álláspontjainkat, nyilván ki-ki a maga szempontja tekintetében.

Az Én álláspontom szilárd és határozott, melynek alapja a település lakosainak igénye és érdeke, éspedig az, hogy határozottan elutasítom az általam nem elfogadott, naptárban közölt változást és kértem ennek semmisnek tételét!

 A megbeszélés eredményeként az a döntés született, hogy Érmihályfalván MARAD A RÉGI gyűjtési frekvencia!

Kérek mindenkit, ne vegye figyelembe az AVE BIHOR KFT által kiküldött naptárak tartalmát és továbbra is a megszokott napokon, a megszokott típusú hulladékot tegyék ki elvitelre, a januárban kapott naptár szerint!

Elnézést kérve a mások által generált feszültségkeltés miatt, maradok továbbra is az, aki kiáll az emberek érdekei mellett!

Tisztelettel,

Karsai Attila, megbízott polgármester

Keresés