Az 1969-ben esküdteket ünnepelték

Az 1969-ben esküdteket ünnepelték
2019. May 18.
Az ötven évvel ezelőtt házasodott párok közül 14-et várhattak az aranylakodalmasok köszöntésére, 13 pár meg is jelent.
/vlm/Image/Show/84/
A csoportkép készültekor 2 pár még nem volt jelen
A Nyíló Akác Napok egyik kimagasló eseménye az aranylakodalmasok köszöntése. Idén azokat ünnepelték, akik 1969-ben mondták ki a boldogító igent. Ez az az év, amikor az első ember a Holdra lépett, s amikor az Omega együttes először énekelt a gyöngyhajú lányról. Ezeket az eseményeket is felemlítette a megjelenteket köszöntő beszédében Nyakó József polgármester, aki első szavaiban – és a többiek nevében is – mihamarabbi felgyógyulást kívánt dr. Turucz Máriának, aki a korábbi években az esemény főszervezője volt. A polgármester a továbbiakban a tolerancia, az egymásra figyelés példaképeinek nevezte az aranylakodalmasokat, akik esetében az egymásban észrevett hibákat felülírta a szeretet. Mint fogalmazott: a május 26-i választás egyik tétje az is, hogy megmaradhat-e az a hagyományos házasság-modell, amiben az ezúttal ünnepeltek is leéltek már öt évtizedet.
Az aranylakodalmasok köszöntését a szeretet, a család és a kitartás ünnepének nevezte az anyakönyv-vezetői feladatokat is ellátó Todor Maria jegyzőnő, kinek előmondására a párok megerősítették házassági fogadalmukat.
Ezt követően az emlékezésé lett a főszerep: néhányan felelevenítettek egykori eseteket lakodalmukkal, udvarlásukkal vagy az udvarlás fogadásával kapcsolatban, fiatal házas éveikből – ezek közös jellemzője az életvidámság volt. A továbbiakban a polgármester, a jegyzőnő, Karsai Attila alpolgármester, illetve a személyi nyilvántartó iroda munkatársai átadták az önkormányzat ajándékait, majd közös ebéd következett.

Az ünnepeltek pedig:

Török László és Szodorai Emma

Nagy András és Nagy Erzsébet

Biri Sándor és Nagy Etelka

Skrubucz Ferenc és Varga Julianna

Sulumán Károly és András Krisztina

Zoványi Gyula és Belcea Ana

Réder János és Zih Sarolta

Tivadar József és Ványi Ilona

Buzi János és Szilágyi Amália

Horváth Péter és Zsoldos Erzsébet

Holhos Ioan és Méhes Flóra

Pop Iosif és Tóth Julianna

Papp József és Erdei Parasca

nem volt jelen Fele Károly és Rajtik Erzsébet.

Keresés