“Az egészség több, mint a betegség hiánya”

“Az egészség több, mint a betegség hiánya”
2014. May 30.
A Közegészségügyi Igazgatóság két munkatársa tartott előadást az egészséges életmód népszerűsítésének jegyében péntek délben a kultúrház kistermében.
/vlm/Image/Show/84/
Előadás az egészséges életmód népszerűsítésének jegyében

A Városháza és a Pro Humanitas Egyesület támogatásával a Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) munkatársai egy májusban kezdődött kampány keretében látogattak Érmihályfalvára, hogy az egészséges életmód népszerűsítésének jegyében tartsanak előadást, különös tekintettel a szív- és érrendszeri megbetegedésekre, azok megelőzésére.
A mintegy 25 fős hallgatóság zömét a bölcsőde, az Egészségügyi-Szociális Központ, a kórház, illetve a Városháza szociális részlegének munkatársai tették ki, de volt néhány “független” érdeklődő is. A megjelenteket Karsai Attila alpolgármester köszöntötte, majd átadta a szót Adriana Lazăr szociológusnak és Carmen Dinescu biológusnak, a DSP egészség-népszerűsítő irodája munkatársainak, akik vetített képes előadást tartottak, melyen sok egyéb mellett szóba kerültek az étkezési szokások, a mozgáshiányos életmód, az egészség és a kereskedelem közötti ellentétek. Az egészség több, mint a betegség hiánya, az megmutatkozik az általánosan jó közérzetben, az optimista életszemléletben, az empátiakészségben – hangzott el.