Az előző évekhez hasonlóan, idén sem szűnik az érdeklődés a tűzifa iránt

Az előző évekhez hasonlóan, idén sem szűnik az érdeklődés a tűzifa iránt
2021. May 31.
2021 június 2-től folytatjuk a feliratkozást a listára
tuzifa2021_wm
a kép ilusztráció

Amint arról korábban is tájékoztattuk önöket, 2020. őszén folytatódott a tűzifát igénylők kiszolgálása. 

Érmihályfalva városa 396 ha erdőterület tulajdonosa. A teljes terület a Bihar Megyei Erdészeti Igazgatóság gondozásában van, a gazdálkodást a székelyhídi erdészeti kirendeltség végzi, utóbbiakra tartozik egy üzemterv szerinti kitermelés, az erdő érettségének és a szolgáltató termelési kapacitásának fügvényében.

A fa eladási árát 2015-től kezdődően a Helyi Tanács állapítja meg, illetve hagyja jóvá a kitermelhető mennyiséget, a ROMSILVA főigazgatójának rendelkezése alapján. 

Az előjegyzési listára feliratkozott mintegy 500 személyből, 220 személy maradt, akit nem tudtunk eddig kiszolgálni, velük folytatódik a lista 2021 őszén.

A feliratkozást a listára 2021, június 2-től folytatjuk, az ár 250lej/köbméter és maximum 5 köbméterrel szolgálunk ki minden családot.

Akinek sürgősa tüzifa, az június közepétől kb. 145 köbméternyi ritkításból származó fát rendelhet, ennek a kitermelési árra 175/köbméter, ehhez adódik még hozzá a rakodási és szállítási költség.

Kérjük megértésüket, ugyanakkor ajánljuk mindenki figyelmébe, hogy mérlegelje a földgázzal történő fűtés lehetőségét, annak előnyeit, hiszen sokkal, kényelmesebb és környezetkímélőbb, nem beszélve arról a torturáról, amivel a fa beszerzése jár.

Sone Julianna

Keresés