Az első győzelem

Az első győzelem
2017. August 18.
Hetedik, egyben utolsó edzőmeccsén megszerezte első győzelmét az Unirea. A találkozó nem úgy indult, mint ami a mi sikerünkkel fog végződni...
/vlm/Image/Show/84/

Egy fél őszi szezonra elég edzőmeccset tudhat maga mögött a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságra készülő Unirea, mely péntek délután a nemrég alakult, és a megyei másodosztályban indulni szándékozó Nagyváradi Dinamót fogadta. A vendégeknél több játékos is szerepel, aki magasabb osztályt is megjárt, illetve legutóbb a bajnok Diószegi SK-ban jeleskedett.

A Dinamo magas fordulatszámon kezdte a meccset, letámadtak és mindjárt az 5. percben meg is szerezték a vezetést, miután egy kapu előtti kavarodásból nem tudtunk felszabadítani, gyakorlatilag asszisztáltunk ahhoz, hogy a labda a kapunkba kerüljön – 0-1. A továbbiakban helyzetünk Lakatos és Bersenszki előtt adódott, a váradiak egy kapufát is jegyezhettek, de több gól nem esett az első játékrészben. Volt ellenben sok szabálytalankodás, idegeskedés, pontatlanság, ami pedig minket illet, túl sok volt a pályán a szöveg, a másik hibáztatása, a játék helyett a hibák azonnali kitárgyalása.

A második félidőben mintha két másik csapat állt volna fel. Az első két perceb Daroczi kétszer találta el a kapufát, de a gólunkra sem kellett sokat várni: az 52. percben Hossu beadását a percekkel korábban beállt Serban lőtte a kapuba – 1-1. Öt perc múlva már mi vezettünk: Foris távoli lövése a kapusról Lakatos elé került, aki nem hibázott – 2-1. A hibák ellenére az első félideinél mindenképpen nyugodtabban, összeszedettebben játszottunk, aminek meg is lett az eredménye, bár még korántsem volt jónak mondható az összkép. Az ellenfél ellenben fokozatosan “szétesett”, egy jó képességű tagokból álló, de összeszokatlan, felkészületlen gárda benyomását keltették. A végére már sokszor “gyalogfoci” jelleget öltött a meccs, mintha mindenki a végét várta volna. Az Unirea öt ifi-korú játékossal a pályán fejezte be a meccset, megszerezve első szezonbeli győzelmét. A klubvezetőknek azonban még a bajnoki idény kezdete előtt rendet kell tenni a fejekben, kívülálló szemével is egyértelmű, hogy fegyelmi gondokat kell megoldani.

Ifj. Fele Sándor edző csapata: Perényi (46. p. Kis) – Hossu, Foris, Iova, Crisan (64. p. Soimosan), Daroczi, Tóth, Gábor, Sándor (51. p. Serban), Bersenszki, Lakatos (69. p. Kanalas).

A megyei szövetség elkészítette a 2017 / 2018-as bajnokság sorsolását, az Unirea az első fordulóban Szentandrási Crisul csapatát fogadja – a további beosztás is megtekinthető ide kattintva.

Keresés