Az első hazai győzelem

Az első hazai győzelem
2018. September 24.
A hazai és a vendég csapatnak is hozott valamit a meccs, ami az első volt számára ebben a bajnokságban.
/vlm/Image/Show/84/

Az Unirea a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 5. fordulójában a Vaskohsziklási CSO gárdáját fogadta szombat délután a Praszler stadionban. A vendégek eddig igen vérszegény teljesítményt mutattak, egy megszerzett ponttal, 16 kapott góllal szemben egyet sem rúgtak. A mieink számára itt volt az alkalom, hogy két idegenbeli győzelem után megszerezzék az első hazait is (két vereség után).

A délelőtti fülledt meleg már előrevetítette, hogy délutánra megérkezik a meteorológusok megjósolta borús, hűvös idő. A szurkolók hangulatában ez azonban nem tükröződött, mert ezúttal az történt, amire számítottunk. Már ez első perctől “feltoltuk” védekezésünket a félpályáig, a vaskohsziklásiak jó ideig nem is tudtak a térfelünkre férkőzni. A vezető gólra sem sokat kellett várni, a 10. percben Gego átadásából Jurcă Cr. került szembe a kapussal, a labdát a hálóőr lábai között gurította el – 1 – 0. A hátrány felélénkítette a vendégeket, mintha magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak volna – és ez jellemző volt a meccs végéig, többgólos hátrányban is végig küzdöttek, amiért csak dicsérni lehet őket. Az egyenlítést is sikerült megszerezniük, amikor a 28. percben egy távoli lövés a felső lécen csattant, a kipattanóra csatáruk ért oda legelőbb – 1-1. Újra nyílttá vált a találkozó, a mieink dicséretére legyen mondva, hogy korábbi találkozókhoz képest kevesebb volt a duma a pályán és szemmel látható volt a változás abban, hogy türelmesen adogattak akár a leghátsó alakzatban is, várva a kedvező alkalmat a támadáshoz. Utóbbi pedig mindig elérkezett, például a 34. percben is, amikor Széles egy szabadrúgást gyorsan elvégzett, s miközben az ellenfél még reklamálással volt elfoglalva, a kiugratott Gego nagyszerűen emelte el a labdát a kilépő kapus mellett – 2-1. Pár perccel később, a 38.-ban, növeltük előnyünket: Jurcă Cr. látványos cselekkel ment el a bal szélen, beadására Gego érkezett pontosan – 3-1.

A második félidőt az ellenfél úgy kezdte, mint akik jó sok erőt gyűjtöttek a szünetben, s mintha elhatározták volna a pontszerzést is. Bár a mi részünkről Széles, Fele Sz. és Lakatos, továbbá a később beállt Jurcă L. próbálkozása is jelezte, növelnénk az előnyt, Kisnek több nagy védést is be kellett mutatni, nehogy kisebb legyen a “távolság”. A 60. perc környékén az eső is rákezdett, ám a csapatok lendülete nem “ázott el”. A 71. percben ismét két csatárunk játszott össze, Gego passzából Jurcă Cr. is megszerezte második gólját – 4-1. A végén a játékvezető 2 perces hosszabbítást mutatott, ebbe éppen belefért, hogy Solymosán megfuttassa Lakatost, aki védőjét lehagyva bombázott a kapus mellett a hálóba – 5-1. Az Unirea tehát megszerezte szezonbeli első hazai győzelmét, a vendégeknek annyi elégtétel jutott, hogy első góljuknak örülhettek.

Az Unirea összeállítása: Kis – Crişan, Lakatos, Jude, Foriş, Láposi, Fele Sz. (55. p. Balajti), Solymosán, Jurcă Cr. (82. p. Hossu), Gego, Széles (63. p. Jurcă L.).

A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.

A következő fordulóban az Unirea a Nagyváradi Egyetem vendége lesz.

Keresés