Az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum végzős diákjainak szalagavató ünnepségét tartották pénteken és szombaton

Az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum végzős diákjainak szalagavató ünnepségét tartották pénteken és szombaton
2024. March 4.
szallag borito

A Gizella Művelődési Központban két egymást követő napon, pénteken délután a szakosztályok, szombaton délután pedig a líceumi osztályok végzős diákjainak, és osztályfőnökeiknek tűzték fel a nagykorúság küszöbére érkezettek megkülönböztető jelét, a szalagot.

Pénteken délután, a szakosztályok ünnepeltek, ők a III.C. (kereskedelem) osztály, osztályfőnök Sütő Stela tanárnő, aki Nagy Boda Brigittától vette át az osztályt és a III.B.M. (szakács, mezőgépész) osztály, osztályfőnök Hegyesi Judit tanárnő. Az ünnepség kezdetén a maturandusok a Gaudeamus éneklésével indították a programot, először Zeffer Tímea a líceum igazgatónője tartotta meg ünnepi beszédét, többek között reményét fejezte ki, hogy a végzős diákok jó szakmát választottak maguknak és a továbbiakban kamatoztatni tudják mindazt, amit az iskolában elsajátítottak. A tanárok tudásuk legjavát adták útravalóul, amihez az iskola a legjobb körülményeket biztosította a modern eszközökkel felszerelt tantermekben, továbbá lehetőséget a különböző Erasmus programokban való részvételhez. Utána  Karsai Attila megbízott polgármester lépett a mikrofonhoz, üdvözölte a megjelenteket, majd ennek a különleges napnak a fontosságára hívta fel a figyelmet, amikor a ifjak nagykorúvá válnak. A szakosztályok végzősei, olyan képzésben részesültek, hogy bátran léphetnek a nagybetűs életbe. Derșidan Ștefania aligazgatónő beszédében felhívta a diákok figyelmét, az út amelyre lépnek nem lesz könnyű, a felmerülő akadályok ellenére, bízzanak magukban, nem fognak csalódni.

A beszédek után következett az ünnepélyes szalagtűzés, először az osztályfőnököknek, az igazgatónőnek és aligazgatónőnek, majd Karsai Attila megbízott polgármesternek tűzték fel a szalagot. Következett a két szakosztály vidám, az elmúlt három évre visszatekintő kisfilmjének a bemutatása, majd az osztályok elénekelték választott dalaikat, a verses-zenés összeállítások után, elhangzottak a búcsúztató és búcsúbeszédek az osztályok képviselőitől, amellyel a pénteki nap eseményei zárultak.

Szombat délután a  XII.A, osztályfőnök Crăciun Călin és XII.B.osztályfőnök Mezei Emőke, osztályokon volt a sor, hogy megtartsák szalagtűző ünnepségüket. Először Máté Edina XI.B  osztályos tanuló, Szalagavató című versét hallgathatták meg az ünnepségen résztvevők majd pedig az osztályok elénekelték a Gaudeamus első két versszakát. Zeffer Tímea igazgatónőt szólították először a pulpitushoz, aki a diákok számára hamarosan lezáruló líceumi évek után feltáruló  új lehetőségekre hívta fel a figyelmet. Akár a továbbtanulást vagy a munka mezejére lépést választják, új környezetben kell megállniuk a helyüket, amihez a líceum tanáraitól megkapták a szükséges képzést. Megköszönte a város vezetésének, hogy mindenben számíthatnak a támogatásukra, amely egyik alapfeltétele a líceum gördülékeny működésének. Derșidan Stefania aligazgatónő arra bíztatta a végzős diákokat, saját álmaikat próbálják megvalósítani, ne mások elvárásainak akarjanak megfelelni, az út nem lesz könnyű de annál boldogabbak lesznek amikor elérik céljaikat. Karsai Attila megbízott polgármester ünnepi beszédében, a néhai Nelson Mandela, Dél-afrikai Köztársaság egykori elnökének gondolatát idézte, miszerint ,,Az oktatás az erő legnagyobb fegyvere, amelyet arra használhatunk, hogy megváltoztassuk a világot”, majd így folytatta, -az iskolában szerzett tudást és élményeket arra használjátok, hogy alakítsátok és javítsátok a világot, amelyben élünk. Kívánok mindenkinek sikeres és boldog jövőt, legyen ez a szalagavató ünnepség a kezdete egy új és izgalmas fejezetnek az életetekben, zárta gondolatait az elöljáró.

Következett a szalagtűzés, az igazgatónő az osztályfőnököknek tűzte fel a szalagot, majd ő, és az aligazgatónő, majd a megbízott polgármester, kapott szalagot, végül a két végzős osztály tagjainak is feltűzték a szalagot.

Ezután a búcsúzó és búcsúztató osztályok változatos műsora következett amelyek között volt az elmúlt négy év szórakoztató pillanatait felelevenítő kisfilm, tánc és ének, de még egy rövid vidám jelenet is szinesítette a programot. Elmondható, mind a négy végzős osztály, és osztályfőnökeik a két délután programját igényesen állították össze, emlékezetessé téve ezt az alkalmat mind a maguk, mind pedig a meghívottak számára.

Balázs József Attila

Keresés