Az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum sajtóközleménye

Az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum sajtóközleménye
2024. February 12.
liceum 2

Sajtóközlemény

“PNRR: Alapok a modern és megreformált Romániáért!”

Az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum mint Kedvezményezett, bejelenti az „Az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum intelligens laboratórimmal való felszerelése” című, F-PNRR-SmartLabs-2023-0766 kódszámú, a Nemzeti Fellendülési és Ellenállóképességi Terv által finanszírozott projektet, a Felsőoktatás, Kutatás, Fejlesztés és Innováció Finanszírozási Végrehajtó Egysége által, a „Felsőfokú iskolák és gyermekklubok intelligens laboratóriumokkal való felszerelése” című felhívás keretében, a PNRR / VI. Pillér Irányelvek az új generációra/ C15 komponens:  Oktatás \Reform 5. Az oktatás digitalizálására vonatkozó jogi keret elfogadása\ 9. Beruházás  Digitális technológiai berendezések és erőforrások biztosítása az oktatási intézmények számára.

A projekt 2024.01.10-től 2025.01.31-ig tart, a finanszírozási szerződés teljes értéke 343.202,75 lej, vissza nem térítendő európai uniós forrás.

A projekt általános célkitűzései a következők:

1.         A diákok és tanárok technológiai készségeinek és innovációs képességének fejlesztése a technológiai és digitális készségek fejlesztését szolgáló Smart Lab felállításával.

2.         A kutatás és fejlesztés ösztönzése a régióban a fejlett technológiákhoz való hozzáférés biztosításával.

3.         Az intelligens szakosodás előmozdítása a régióban a laboratórium fejlett technológiákkal való felszerelésével.

4.         A projekt 470 diákot és mintegy 47 tanárt céloz meg, akiknek a projekt megvalósulását követően modern berendezések és technológiák széles skálája áll majd rendelkezésükre, mint például interaktív tábla, modern oktatási szoftverek, 3D-s nyomtató, 3D-s szkenner, oktatórobot karral és robotkészletekkel, 3D-s ceruzák és virtuális valóság szemüvegek, videokonferencia-rendszer, az intelligens laboratórium irányításához szükséges eszközök, munkaberendezések és bútorok – olyan berendezések, amelyek az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum örökségének részévé válnak.

További információért kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!

az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum igazgatónője,

Zeffer I. Timea Erzsebet

Telefonszám: 0259355321

E-mail: timzef@yahoo.com

Keresés