Az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum vezetősége újjabb beruházásokról számol be

Az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum vezetősége újjabb beruházásokról számol be
2021. March 30.
Finanszírozás a MADR költségvetéséből
traktor_ok_w_600_wm

Az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum egyike annak az 56 mezőgazdasági középiskola közül, amelyik támogatásban részesül MADR által, annak érdekében, hogy korszerűsítse a mezőgazdasági profilú oktatást.

Az oktatási intézmény új traktorral, teljesen felszerelt fóliasátorral, valamint a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti oktatást elősegítő kabinettel bővült a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium finanszírozásából, melynek értéke 175 000 lej.

Ezeknek a felszereléseknek köszönhetően az iskola alkalmazkodik a mezőgazdaság valódi változásaiban gyökerező oktatás jelenlegi követelményeihez.

A mezőgazdasági középiskolai oktatás újraindítása érdekében a MADR célja az oktatási folyamat minőségének javítása, többek között: az új szakterületek/szakmai képesítések létrehozásának támogatása, amelyek összhangban vannak a modern mezőgazdaság követelményeivel, az iskolai végzettség megalapozása, a középiskolák szervezeti felépítésének javítása, a szaktanárok fejlesztése, tankönyvek frissítése, a hallgatók és a munkaadók igényeinek és lehetőségeinek megfelelő szakmai gyakorlat megszervezése, valamint a duális oktatás előmozdítása.

A román mezőgazdasági középiskolai oktatás fejlesztésére irányuló ezen intézkedések végrehajtásával a MADR célja nem más, mint a mezőgazdasági munkaerő megfiatalításának és szakszerűsítésének elérése az ágazatban elérhető haladás érdekében.

Az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum vezetősége

Keresés