Az “érsemjéni kuruc” vall pályájáról

Az “érsemjéni kuruc” vall pályájáról
2018. May 24.
Vígh József Érsemjénben született, ott kezdte el labdarúgó pályafutását, amely egészen a válogatottságig ívelt. Az életpályáját felvázoló könyv bemutatója szombaton lesz a PKE-en.
/vlm/Image/Show/84/

Május 26-án, szombaton 10 órától a Nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemen tartanak könyvbemutatót, ezen Vígh József (Vigu Jóska) egykori kiváló válogatott labdarúgó és edző életpályáját ismerhetik meg a bihari sportkedvelők.
A Harmadik félidő nevet viselő kiadvány a volt labdarúgó gondolataiból, Móra László szerkesztésében került papírra, s egyelőre magyar nyelven nyomtatták ki, de hamarosan a román fordítása is megjelenik. Móra László elsősorban a romániai magyar sportolók életpályáját szeretné bemutatni, korábban Károlyi Béláról, Kovács Istvánról és Jenei Imréről írt könyvet, de az erdélyi magyar kézilabdázók legendás időszakát is papírra vetette. A Harmadik félidőben a Bukaresti Steaua labdarúgócsapatának egykori balhátvédje, azérsemjéni kuruc” vall pályájáról.
Vígh József Érsemjénben született, és ott kezdte el labdarúgó pályafutását, amely egészen a válogatottságig ívelt. Az életpályáját ismertető kötetet nemrég Szatmárnémetiben mutatták be, de a bihari gyökerek miatt, Víg Jószef szerette volna hogy a váradi és bihari sportkedvelők is megismerjék azt.
Az eseményre minden sportkedvelőt szeretettel várnak.