Az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökség tartott tájékoztatót

Az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökség tartott tájékoztatót
2013. January 31.
Az Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökség (ADR) csütörtök délelőtt Érmihályfalván tartotta tájékoztató jellegű megbeszélését a régió elöljáróinak részvételével.
/vlm/Image/Show/84/
Fejlesztési lehetőségekről tájékozódtak

Érmihályfalván tartotta csütörtök délelőtt az öt megyét magában foglaló Észak-Nyugati Fejlesztési Ügynökség (ADR) a megyénk északi részének elöljárói – vagy azok megbízottainak – részvételével tájékoztató jellegű megbeszélését
A megjelenteket Nyakó József köszöntötte. A polgármester a testület régiós vezetőtanácsának választott tagja Bihar megye városainak képviseletében, és egy másfél hónapja tartott ADR-gyűlésen vetette fel: Érmihályfalva helyet adna egy ilyen összejövetelnek, melyen a régió városi és községi vezetői tájékozódhatnának a fejlesztési lehetőségekről, illetve elmondhatnák saját gondjaikat.
Erre került sor csütörtökön, a résztvevők között pedig képviseltették magukat a települések Bihartól Szalárdon és Bihardiószegen át Berettyószéplakig, Érkörtvélyesig.
Claudiu Coşier ADR-igazgató bemutatta azokat a fejlesztési irányelveket, melyekre a 2014-2020-as periódusban számítani lehet, illetve ismertette azokat az eltéréseket is, melyek észlelhetőek a 2007-2013-as időszak kiírásaival szemben. Mint mondta, a települések közös pályázatai számíthatnak sikerre a jövőben, azok, melyek nagyobb számú lakosságot érintenek, és társulási szintű fejlesztést feltételeznek.
A megjelent elöljárók (illetve azok megbízottai) sorra elmondhatták gondjaikat, bajaikat, és azokat helyben leltárba is vették az ADR képviselői. Számítógépes “jegyzetelésüket” bárki láthatta egy kivetítőn, bizonyítékául annak, hogy valóban lejegyezték azokat. Tehát a megoldások ezeken már nem fognak múlni…

Keresés