Az idei fesztivál utolsó előadása a Várszínházban: Kölcsönkéró

Az idei fesztivál utolsó előadása a Várszínházban: Kölcsönkéró
2014. August 26.
A Kölcsönkéró című bohózat bemutatásával zárul a 3. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál. Az előadásra a helyi RMDSZ-irodában lehet jegyet kapni.
/vlm/Image/Show/84/
Részletek az előadásból (fotó: az előadás plakátja)

Augusztus 28-án csütörtökön zárul az RMDSZ megyei szervezete, illetve a Nagyváradi Magyar Diákszövetség szervezésében 3. Nagyváradi Nyár Színházi Fesztivál című előadássorozat. A megyeközponti Várszínházban 21 órától Ray Cooney – Josh Chapman: Kölcsönkéró, avagy helycserés támadás című két részes bohózatát lehet megtekinteni.

Adott egy lakás – szimultán könyvkiadó vállalkozás – benne tesze-tosza férj, szeretnivaló nejével éldegél, léha barátnő és még léhább férje mintha saját otthonnal nem rendelkezne, a mindig láb alatt lévő lakberendező pedig a szobalányt kerülgeti szigorúan tisztességtelen szándékával. A léha házaspár egymás megcsalására ugyanazon baráti lakást szemeli ki, az elhagyott szerelmeslevél rossz kezekbe kerül, random szeretők toppannak be, aztán hamar összemosódik a ki-van-kivel gondolatköre. Sőt a személyazonosságok is olyan gyorsan cserélődnek, mint a pizsamák, amikor az erkölcsi fertő közepén feltűnik a konzervatív, aggszűz írónő, aki sikerkönyve, a Pincsi Toncsi és Don Dobermann kiadói jogát adná el éppen ma.

Jegyek elővételben kaphatóak az RMDSZ helyi irodájában 15 lejes áron.