Az idei utolsó tanácsülés

Az idei utolsó tanácsülés
2014. December 30.
A képviselő-testület kedden délelőtt tartotta idei utolsó ülését. Két napirendi pont volt terítéken. Elhangzott: készül a kultúrház központi fűtése, 2015 pedig "A kő marad"-év lesz.
/vlm/Image/Show/84/
Kedden délelőtt tartották az idei utolsó tanácsülést

A 2014-es utolsó képviselő-testületi ülés első napirendi pontjaként a tanácsosok egyhangúan elfogadták, hogy az Érkörtvélyessel és a határon túli Penészlekkel közös pályázatban felújítandó, a településeket összekötő út városhoz tartozó szakaszait a város tulajdonába vegyék – ez szükséges a remélt munkálathoz. A következő utcák érintettek ebben (részben vagy egészben): Munkácsi Mihály, Wesselényi Miklós, Vörösmarty Mihály, Hunyadi János, Brassai Sámuel, Zarandului (Pásztorgaz).
Második napirendként a kultúrház és a hozzá tartozó intézmények (Bartók Béla Művelődési Ház, Dr.Andrássy Ernő Múzeum, Máté Imre Városi Könyvtár, Gödör rendezvényház, Futrinka játszóház, sportcsarnok) éves tevékenységi beszámolóját fogadták el, szintén egyhangúan. Utóbbi kitárgyalása során Nyakó József polgármester kívánságát fogalmazta meg, hogy az egyébként mozgalmas kulturális élet színvonala emelkedni fog. Hozzátette: a Gizella malom kultúrközponttá alakításának pályázata az illetékesek asztalán van Bukarestben, ahol azonban az utóbb időben sűrűn váltakoztak a tisztviselők.
Karsai Attila alpolgármester kiegészítésként hozzáfűzte, hogy a kultúrház központi fűtése 80%-ban készen van, a Magyar Kultúra Napja alkalmából januárban rendezendő ünnepségre remélhetőleg már működni fog. Borbély-Simon Csaba, a kultúrház igazgatója kérdésre válaszolva elmondta: a színpad függönyének gépi mozgatását is megoldják.
Nyakó József polgármester bejelentette még: 2015-öt “A kő marad” -évnek nyilvánítják (hogy ez mit is jelent, arra bővebben visszatérünk). Az elöljáró rövid évértékelőt is mondott, egyebek mellett hangsúlyozva a tanácsosok közötti bizalom fontosságát, függetlenül attól, milyen színekben kerültek funkciójukba, illetve kifejtette, hogy a költségvetés “a felszínre bukkant”, ami reményt ad arra, hogy a jövő évben jobban teljesítsenek, merészebb terveket szőjenek.
A gyűlés végén Boros József rangidős tanácsos mondott rövid köszöntőt (fenti képünkön középen), majd egy sikeresebb új esztendőre koccintottak a tanácsosok.

Keresés