,,Az idős emberek nélkül a világ elveszítené a múltját és a jelenét. Az Ő tapasztalataik a jövőnk alapjai.”

,,Az idős emberek nélkül a világ elveszítené a múltját és a jelenét. Az Ő tapasztalataik a jövőnk alapjai.”
2023. October 2.
Picture1

A fenti cím volt a mottója a vasárnap délutáni rendezvénynek amelyel a Gizella Művelődési Központban az idősek világnapján ünnepi műsorral kedveskedtek a szépkorúaknak. Karsai Attila megbízott polgármester volt az ötletgazdája annak, hogy méltó módon ünnepelhessenek a szépkorúak ezen a jeles napon, ezzel is kifejezve a fiatalabb generációk főhajtását idős embertársaik előtt.

Boros Emőke tanárnő bevezető szavai után Karsai Attila megbízott polgármester köszöntőjét hallgathatták meg a jelenlévők, amelyből kiderült, régi vágya teljesült azáltal, hogy méltóképpen, együtt ünnepelhet idős és fiatal ebben az impozáns intézményben. Az elmúlt években az Érmihályfalvi Egészségügyi és Szociális Központ berkein belül volt megszervezve ez a nap, most azonban sikerült minden helybéli szépkorúnak alkalmat adni a közös ünneplésre. Az Érmihályfalvi Polgármesteri Hivatal, partnerségben a Szépkor Nyugdíjas Egyesülettel és az érmihályfalvi RMDSZ-el fontosnak tartotta, hogy kellő hangsúllyal kezelje ezt a mai napot, amely jó alkalom felhívni a figyelmet az idősebb emberek iránti tiszteletre. Beszéde végén jó egészséget, boldog szépkori éveket és kellemes kikapcsolódást kívánt az előadás idejére az elöljáró.

Utána Nyakó József, az érmihályfalvi RMDSZ elnöke kapott szót, aki gratulált a szervezőknek, majd felhívta a figyelmet, soha nem feledhetjük mit köszönhetünk az előttünk járó generációknak, a társadalom pedig becsülje meg az időseket ezért.  Az idősek megtalálják helyüket a fiatalok között, ha tevőlegesen nem is tudnak már annyit segíteni de élettapasztalatuk jól hasznosítható a mindennapokban, mondta az elnök.

Borsi Lóránt a Bihar Megyei RMDSZ ügyvezető alelnöke lépett a mikrofonhoz, köszöntőjében hangsúlyozta, sosem tudjuk meghálálni, amit az idősek értünk tettek. Nagyon egyszerű dolgunk van ha azt kérdezzük mit köszönhetünk idős embertársainknak, csak körül kell nézni, hiszen minden ami körül vesz minket, az ő kezük nyomát viseli, amit Isten segítségével hajtottak végre.

Az ünnepi beszédek után először az Érmihályfalvi Szépkor Nyugdíjas Egyesület vezetőségi tagjait, Bobes Erzsébetet, Magda Erzsébetet és Szabó Idát hívták a színpadra, hogy átvegyék az egyesületben kifejtett tevékenységük elismeréseként járó csokrokat. A laudációból kiderült, mindhármuk, nem csak a szervezés terén, hanem emberi tulajdonságaikkal kiemelkedőek, hozzájárulnak ahhoz, hogy mindenki érezze mennyire fontos és értékes a közösségben.Az Érmihályfalvi Egészségügyi és Szociális Központ elkötelezett az idős lakók egészsége és jóléte iránt, az intézmény munkaközössége és lelkes igazgatója példát mutatnak gondoskodásban, emberségben egyaránt. Díjban részesült Csűri József aki nem csak az intézmény vezetője, hanem az idős lakók barátja és gondozója is. Végül de nem utolsó sorban, Érmihályfalva legidősebb lakosa, Bíró Erzsébet részesült díjazásban, aki 1927 szeptemberében született Aradon. Erzsébet néni nem csak tanúja volt a történelmi változásoknak,  hanem aktívan részt is vett a közösségi tevékenységekben. Boldog, egészséges, örömteli éveket kívánunk neki.

A díjazások után következett a gálaműsor amelyen Donkó Annamária, Szűcs Attila és Kovács Gábor operaénekesek a legismertebb operettdalokból nyújtott át egy csokorravalót. Felcsendült többek között, Kálmán Imre –Csárdáskirálynőjéből az ,,Emlékszel még?” vagy a ,,Lányok a lányok a lányok angyalok” ,,Te rongyos élet”, Huszka Jenő-Bob herceg ,,Londonban, hej!”, Kálmán Imre-Marica grófnő ,,De jó is lenne szerelmes lenni” vagy Lajtai Lajos ,,Hétre ma várom a Nemzetinél” címűt. A lelkes közönség gyakran bekapcsolódott az éneklésbe, ezzel is bizonyítva, hogy jó választás, szép ajándék volt számukra ez az ünnepség.

Balázs József Attila

Keresés