Az ő világa: Ovi D. Pop fotótárlata

Az ő világa: Ovi D. Pop fotótárlata
2016. May 20.
Mármint Ovi Pop világa, ugyanis a nagyváradi, de a helyi Érmellék 2009 Fotóklub tagságával is rendelkező fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás péntek délután.
/vlm/Image/Show/84/

A Nyíló Akác Napok megnyitója előtt nem sokkal került sor a Gödör rendezvényházban Ovi D. Pop nagyváradi, de több szálon (családi, illetve az Érmellék 2009 Fotóklub) Érmihályfalvához kötődő fotóművész “Az én világom” című kiállításának megnyitójára. A helyi fotóklub elnöke, Bíró Károly köszöntötte a megjelenteket, egyebek mellett kifejtve: nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy a szemlélődő értékelje a látottakat, hiszen az alkotások nagyszerűsége éppen egyszerűségükben áll, tanítani lehetne, amilyen egyszerűen adják át a fotók mondanivalójukat. Pásztor Sándor megyei tanácselnökjelölt Ovi D. Pop emberi értékeit méltatta, akivel bármilyen gond adódott, legyen az fotózáshoz vagy nyomdatechnikához kapcsolódó, mindig dűlőre jutottak. A maga során az alkotó hangsúlyozta, hogy már harmadik helyi kiállítása az aktuális és már csak ezért is otthon érzi magát Érmihályfalván. Hozzátette: mindig jó kapcsolatban volt az érdekvédelmi szervezet vezetőivel is, ő nem pártban gondolkodik velük kapcsolatban, hanem barátokban.

Sok szó nem is esett tovább, a képeken volt a hangsúly: a 40 fekete-fehér kép között egyaránt voltak portrék, táj- és szociofotók, melyek a fesztivál ideje alatt tekinthetőek meg.