Az önkormányzat a maga részéről nem emelt

Az önkormányzat a maga részéről nem emelt
2015. November 10.
A jövő évi adókat és illetékeket az önkormányzat nem emelte meg, de alkalmaznia kell a vonatkozó adótörvényt.
/vlm/Image/Show/84/

Rendkívüli tanácsülést tartott kedden délelőtt a képviselő-testület, napirenden a jövő évre szóló adók és illetékek meghatározása szerepelt.

Nyakó József polgármester a téma felvezetéseként elmondta: a tervezet közvitája során egyetlen lakossági észrevétel sem érkezett a Városháza földszintjén közszemlére is tett dokumentumokkal kapcsolatban. (Honlapunkon is elérhetővé tettük ezeket annak idején, illetve meghirdettük, hogy lehet tanulmányozni.)

Chiş Gheorghe szakbizottsági elnök leszögezte: az önkormányzat a maga részéről nem emel adót a tavalyihoz képest, csupán alkalmazzák az adótörvény kötelező előírásait. Hozzátette: a magánszemélyek fizetnivalóit (telek, ház, jármű) gyakorlatilag nem vagy nagyon kis mértékben érinti a módosítás, a jogi személyeknél lesznek nagyobb változások akár negatív, de akár pozitív irányba is. Általánosan vonatkoztatható adatot ennek értelmében nem is tudott mondani, megfogalmazása szerint meg kell vizsgálni minden esetet, melyek attól függően változhatnak, hogy az illető adóalany tulajdonában milyen javak vannak.

A tervezetet az RMDSZ-es tanácsosok megszavazták, az EMNP-sek ellene voksoltak.

Keresés