Az orvosasszisztenseket köszöntötték

Az orvosasszisztenseket köszöntötték
2018. May 15.
Az elmúlt pénteken már negyedszer szerveztek találkozót Érmihályfalván az orvosasszisztensek napja alkalmából, melyre hivatalosak voltak a helyi gyakorló és nyugdíjas érintettek is.
/vlm/Image/Show/84/

Május 12-én van az orvosasszisztensek nemzetközi napja, ebből az alkalomból már negyedszer szervezték meg Érmihályfalván az ebben a szakmában (bár inkább hivatást kellene említeni) dolgozók összejövetelét, a Pro Humanitas Egyesület szervezésében. A találkozóra, mint minden esztendőben, nem csak az aktív, de a már nyugdíjas asszisztensek is meghívást kaptak, sőt, azok is, akiknek idevágó képesítésük van, de más területen dolgoznak. Mintegy kéttucatnyian gyűltek egybe, képviselve az Egészségügyi-Szociális Központot (a találkozó helyszínét), családorvosi rendelőket, a bölcsődét, a margittai kórház kihelyezett részlegét, az állandó orvosi ügyeletet.

A megjelenteket Csűri József, a házigazda intézmény igazgatója, a szervező alapítvány elnöke köszöntötte, majd Nyakó József polgármester és Karsai Attila alpolgármester kapott szót, valamennyien az egészségügyi dolgozók munkájának fontosságát méltatták, kiemelve, hogy azt csak elhivatottsággal, a szakma és az emberek iránti alázattal lehet végezni. A köszöntők után az “ünnepeltek” kaptak szót, bemutatva saját területüket: a bölcsődéről Torda Csilla, a szociális központról Pap Márta és Lucuţa Lucian, a kórházról Balázs Erzsébet, a sürgősségi ellátásról Kecskés Andrea, a családorvosi rendszerről Csűri Ludovika szólt. Köszöntötték Bihari Gizella nyugdíjas ápolónőt is, akit jelenleg éppen a találkozó helyszínéül szolgált otthonban gondoznak fiatalabb kollégái, őt betegágyánál keresték fel. A találkozó utolsó részében minden résztvevő emléklapot, a hölgyek virágot is kaptak, a beszélgetés és tapasztalatcsere svédasztal mellett folytatódott.

(Bihari Napló)