Az Unirea nyerte az Érmihályfalva-Bihardiószeg rangadót

Az Unirea nyerte az Érmihályfalva-Bihardiószeg rangadót
2015. March 1.
A Román Kupában szombat délután lejátszott, a régi időket idéző labdarúgó mérkőzésen, 1-1-es félidő után az Unirea 2-1-re legyőzte a Bihardiószegi SK csapatát.
/vlm/Image/Show/84/
A piros-feketék nyerték a sok év után újra jó meccset hozott érmelléki rangadót

Hajdan érmelléki rangadónak számított egy Unirea-Recolta focimeccs, mely szurkolók százait vonzotta a pálya szélére. Ma sajnos (még) nincs meg az egykori hangulat, amihez az is hozzájárult, hogy Diószegen évekig nem is volt csapat. Most újra van, sőt, az első osztályt is megjárt játékosokkal erősítettek, célul tűzve ki az ötödosztályból a negyedosztályba történő feljutást. Keretükben több, az Unireában is megfordult focista is van, a szurkolók és sporttársak köszönthették például Popa Emilt vagy Iambort. (Mellékelt alábbi képünkön Popa és Dumiter a kezdés előtt – egykor mindketten piros-feketék voltak.)
A diószegi pálya fel van függesztve, így a Praszler stadionban játszották le a kupameccset, mely mindkét gárdának bajnoki főpróbát jelentett, ennek megfelelően teljes erőbedobással küzdöttek. A találkozót a diószegiek kezdték jobban és bizony eltelt jó negyedóra, mire a házigazdák felvették a ritmusukat. Ebben az időszakban vezetést is szereztek a vendégek: a 6. percben Gadó jó 20 méterről meglőtt bombája talált utat a hálóba – 0-1. Igaz, kicsivel előbb mi kerülhettünk volna előnybe, de Keresztúri hajszállal maradt le egy kiugratásról. A 18.percben pedig máris egyenlíthettünk volna, ám Dumiter közelről a kapusba lőtt. Helyzetek alakultak folyamatosan itt is, ott is, ám mi sokat kapkodtunk, a vendégeknél ellenben a sok tapasztalt játékos révén érettebb támadásszövések alakultak.
A félidő derekán kiegyenlítődött a játék képe, félórányi játék után egyenlítettünk egy gyors támadás után: Illés emelet át okosan a kifutó Gheţe felett – 1-1.
A második félidőt góllal kezdtük, de a bíró kezezés címén kifelé ítélt szabadrúgást. Lassan-lassan a vendégek mintha elfáradtak volna a saját maguk diktálta iramtól, egyre kevesebbszer kerültek helyzetbe, annál többször a hazaiak, de mintha be lettek volna oltva gól ellen! A legextrémebb eset a 71. percben esett meg, amikor Crisan C. kb. öt méterről a kapufát találta el… Végül csak sikerült: a nem sokkal korábban beállt Vadkerti a 73. percben R.Crişan szögletét csúsztatta a kapuba – 2-1.
Küzdelmes, látványos, az egykori rangadókhoz méltó meccset játszott a két csapat, a látottak alapján mind Szabó Zoltán, mind a vendég Vig Zoltán gárdájának helye lehetne a megyei első osztályú bajnokság első felében.
Unirea: Ármós – Lakatos, Csiri (55.p. Fórián), Horváth, Péter, Létai (67.p. Gyula), Illés, R. Crişan, C. Crişan (71.p. Vadkerti), Keresztúri (46.p. Fele Sz.), Dumiter.
Diószegi SK: Gheţe – Ciorba (70.p. Sălăgean), Filimon, Karácsony, Szűcs (75.p. Madar), Maghiar, Iambor, Lolo, Hodişan, Popa, Gado.

Keresés