Az Unirea visszavágott a szombati vereségért

Az Unirea visszavágott a szombati vereségért
2012. August 1.
Gól nélküli első félidő után az Unirea 2-1-re legyőzte az Ebesi KKSE gárdáját ma, szerdán késő délután. A hazaiak góljait Kerezsi Krisztián és Fele Szabolcs szerezte.
/vlm/Image/Show/84/
A fehér mezes Unirea visszavágott az ebesieknek

Mint arról beszámoltunk, a két csapat az elmúlt szombaton már találkozott egymással felkészülési meccsen, akkor a Hajdú Bihar megyei település pályáján, és a házigazdák 3-1-es félidő után 6-1-re nyertek. Az Unirea visszavágásra készült, és végül ez sikerült is.

Mindkét csapat kapkodva, sok pontatlanságal kezdte a szerdai találkozót, sok volt az átadási, a helyezkedési hiba. Mindezt tetézte az Unirea játékosainál, hogy a gárda nagy része kicserélődött ahhoz képest, mely a III.-Ligában szerepelt még nemrég. A játékosoknak még szokni kell egymást a pályán, sőt, vannak, akiknek a nagy pályához is hozzá kell szokni, hiszen eddig jobbára kispályás bajnokságban edződtek.

Mindennek ellenére egyáltalán nem érződött, hogy a ma látott Ebestől pár napja hat gól gyűjtött be ez a csapat, mindkét oldalon akadtak lehetőségek, nálunk Pap László, Fele Szabolcs, Fele Sándor veszélyeztetett, míg az ellenfél próbálkozásait Szász Attila hiusította meg három alkalommal is, ezek közül egyikszer egy szabadrúgást “szedett ki” a bal felsőből látványos robinsonáddal.

Gól nem született az első játékrészben, nem sokkal a lefújás előtt Csűri Sándor edző mind a kilenc cserejátékosát melegíteni küldte, ami előre vetítette, hogy mindannyian lehetőséget kapnak.

A második játkrészben is adódtak lehetőségek mindkét oldalon, a kapuba beállt Ármós Sándor is bemutatott néhány nagy védést, igaz, a vendégek 11-esből elért egyenlítő találatát (a 71. percben) az ő – talán felesleges – kivetődése előzet meg, amikor “elütött” egy előretörő ebesi csatárt. Még ez előtt azonban (az 52. percben) az Unirea megszerezte a vezetést: a nem sokkal korábban beállt Kerezsi Krisztián (Dzsoki) forgolódott a kapu előtt, majd fordulásból inkább helyezett, mint erős lövést eresztett el, ami utat talált a hálóba.

Az ebesiek egyenlítése után kevéssel újra megszerezhette volna a vezetést az Unirea: Fele Szabolcs mintegy 35 méterről megküldött szabadrúgását a vendégek kapusa üggyel-bajjal ugyan, de mentette. A 78. percben azonban már nem volt mentség: megint Fele Szabolcs ügyeskedett, egyéni akció végén helyezett a kapuba – 2-1.

A formálódás alatt lévő Unireára nem lehet panasz a lelkesedést tekintve, de még sok munka vár a játékosokra, edzőkre.

A Csűri Sándor – Fele Sándor edzőpáros a következő csapatot szerepeltette:

Szász Attila – Nagy Zsolt, Klein István, Ruszkai Zsolt, Máté István, Illés István, Sándor Krisztián, Fele Sándor, Fele Szabolcs, Dávid József, Pap László.

Lehetőséget kapott még: Ármós Sándor – Sütő Sándor, Horváth Attila, Létai Gábor, Katona Zsombor, Nagy Zsolt (Csirke), Kerezsi Krisztián, Solti László, Szőke László.

Az Unirea pénteken Margittán vendégszerepel, jövő szombaton pedig a DVSC egyik korosztályos csapatával mérkőznek meg Debrecenben (lehetséges, hogy a kettő között még lesz találkozó.)

Keresés