Az utánpótlás is gyűjti a pontokat

Az utánpótlás is gyűjti a pontokat
2018. October 2.
Újra vannak fiatal focistáink a megyei válogatottban.
/vlm/Image/Show/84/
(Illusztráció)

Természetesen nem csak a felnőtt csapat számára kezdődött meg a labdarúgó bajnokság 2018/2019-es szezonja, hanem az ifjúsági és utánpótlásnak is.

Az ifjúsági gárda, melynek ellenfele mindig azonos a felnőttekével, egyelőre nem mutat túl jó formát, hiszen 6 meccsén mindössze egyetlen pontot szerzett. Legutóbb a Nagyváradi Egyetem pályáján szenvedtek 4-0-ás vereséget. Legközelebb szombaton 13 órától a Belényesi Bihorul lesz ellenfelük, hazai környezetben.

A junior D korosztály (2006/2007-ben születettek, edző Szabó Zoltán) a 9 csapatos 1. jelű csoportban szerepel. Eddig nyolc meccsen vannak túl, melyek közül ötöt megnyertek és csak egyszer kaptak ki. Gólarányuk is imponáló, +49, amire jócskán rásegítettek legutóbb Diószeg ellen, amikor 20-1-re nyertek. A tabella 2. helyén állnak, legközelebb a Margittai Viitorul SC-t fogadják.

A junior C korosztály (2004-2005-ben születettek, edző Szabó Zoltán) egyelőre egy úgynevezett előzetes bajnokságban vesz részt, melynek során eddig 5 meccsen egy pontot szeretek, azt egy 0-0-és döntetlennek Margitta csapata ellen. A “rendes” bajnokság október 14-én indul számukra.

A junior E (2008/2009-ben születettek, edző ifj. Fele Sándor) korosztály csoportjában 11 csapat vetélkedik, a mieink 4 meccsből hármat nyertek, egyet elvesztettek, 9 ponttal a 3. helyen állnak, +4-es gólaránnyal. A következő fordulóban a Nagyváradi Atletic SC vendégei lesznek.

Akárcsak az előző évben, idén is vannak fiatal tehetségeink a megyei válogatottban: Muresan Attila és Ötvös Gábor a junior C csapat tagjai és természetesen ugyanennek a korosztálynak a megyei legjobbjai közé válogatták be őket, hogy – egyedüli megyeközponton kívüliekként – részt vegyenek a megyeközi bajnokság találkozóin.