“Azonnali” lakossági fórum volt hétfőn este

“Azonnali” lakossági fórum volt hétfőn este
2014. December 9.
Hétfőn délben iktatott kérés nyomán hétfőn este lakossági fórumot tartottak a kultúrházban. Több kérdésben is nyitott kapukat döngettek a kezdeményezők, amikor számos témában tettek fel kérdéseket.
/vlm/Image/Show/84/
A fórum szervezőinek jól sikerült a mozgósítás

A Városházán hétfőn délben iktatták azt a kérelmet, melynek 16 alárója már aznap estére (!) lakossági fórum összehívását kérte, fő témának a szemétgazdálkodást nevezve meg.
Mintegy negyvenen jelentek meg a megadott időpontban a kultúrházban, ami szinte többnek mondható, mint amikor az elöljáróság a sajtóban és szórólapok ezrein előre bejelentett fórumot tart.
Nyakó József polgármester elöljáróban örömét fejezte ki, hogy “végre már” lakossági érdeklődés nyomán beszélhetnek a város gondjairól. A fórum felháborodott kezdeményezői valójában azokat a kérdéseket tették fel, melyekre a válaszokat korábban például honlapunkról is megtudhatták volna már (ezért most nem is részletezzük ezeket újra, például ide, ide vagy ide kattintva újraolvashatóak a vonatkozó információk).
A polgármester, Karsai Attila alpolgármester, illetve Indrie Ovidiu mérnök, az elöljáróság környezetvédelmi szakembere törvénycikkelyekkel, egyéb dokumentumokkal felszerelkezve magyarázta el részletesen a témát, megemlítve, hogy erre már korábbi fórumokon is sor kerülhetett volna, ha akkor lett volna érdeklődés, arról nem is beszélve, hogy a határozat tervezete és az alapjául szolgáló törvények előzőleg hónapokig tanulmányozhatóak voltak írásban és digitálisan is.
A szemétgazdálkodás mellett egyéb témákat is megbeszéltek és úgy tűnt, a többség számára nyilvánvalóvá vált: érdemesebb hiteles forrásból tájékozódni, mint például internetes közösségi oldalakról, ahol némelyek indulatos hangulatkeltéssel egybekötve terjesztik saját verzióikat.

Keresés