Bábszínház: Kispipi és Kisréce

Bábszínház: Kispipi és Kisréce
2017. November 24.
A Lilliput Társulat előadása szerdán lesz.
/vlm/Image/Show/84/

A Nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata november 29-én szerdán mutatja be a kultúrházban Kispipi és Kisréce című bábelőadását. Írta – Vlagyimir Szutyejev azonos című meséjét felhasználva – és rendezte Szabó Attila.

Az előadások kezdete: 10 óra és 12 óra.

A belépő ára 7 lej.

“Valamikor réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban Vlagyimir Szutyejev írt egy Kispipi és Kisréce című mesét. Ám nem is olyan régen Szabó Attila is írt egy azonos című, de más jellegű történetet. Mert – bár maga Kispipi és Kisréce itt is megjelenik, ebben a szövegben alapvetően Bátyó (aki Lóri) és Húgi (aki Zsófi) a főszereplő, no meg kettejük viszonya, azaz maga a testvérjátszma. Szóval? Hirtelen belecsöppentünk a kiscsillagok háborújába? Á, azért ennyire nem durva a helyzet. Bár, egy sötét nagyúr minden nagybátyó életében ott leselkedik, ott ólálkodik húgának jelenlétében.

Kérdés, hogy mit kezd vele, hogyan győzi le? És legfőképpen: kit? Minderre választ kapunk Nagyinál, falun. Mert bizony egy hét vidéken töltött idő nem csak Nagyi legfinomabb palacsintái, a kert, a háziállatok és a felhőtlen szórakozás ígérete…

3 éven felülieknek.”

(szigligeti.ro)

Keresés