Bach mindenkinek Érmihályfalván is

Bach mindenkinek Érmihályfalván is
2019. March 26.
Idén először Érmihályfalva is bekapcsolódott az 5. alkalommal megtartott Bach Mindenkinek Fesztiválba. A római katolikus templomba várták a szervezők az érdeklődőket vasárnap kora este.
/vlm/Image/Show/84/
A Csilinka gyerekkórus és a két furulyacsoport (fent), a két felnőtt kórus közös éneket is előadott (lent)
Március 18. és 24. között zajlott a Bach Mindenkinek fesztivál, melybe idén Érmihályfalva is bekapcsolódott, csatlakozva a megyeszékhelyen tartott koncertek sorához. A római katolikus templomba várták a szervezők az érdeklődőket vasárnap kora este, és az istenháza padsorai meg is teltek, nem utolsó sorban annak köszönhetően, hogy gyerek és felnőtt fellépők egyaránt szerepeltek a műsorban. A hallgatóságot Darabont Aliz zenetanárnő köszöntötte, röviden összefoglalva, hogy egy olyan rendezvénysorozatról van szó, melynek keretében világszerte J. S. Bach születési évfordulójának kapcsán (1685. március 21. – 1750. július 28.) ingyenes koncerteket tartanak nem csak koncerttermekben, de templomokban, közterületeken, hogy azok valóban mindenkihez eljuthassanak. Ugyancsak röviden bemutatta a zeneszerzőt, akinek “úgy világi mint egyházi témájú alkotásainak dallamvilága léleksimogató, lélektisztító hatása van, szövegeik tanító jellegűek, mély hitéletről tanúskodnak”.
Ezt követte a mintegy háromnegyed órás koncert, melyben szerepelt a Csilinka gyerekkórus, Molnár Iringó, Borbély Csaba és Facsar Gabriella egyéni hangszeres muzsikusok, a helyi Furfangos Furulyások és az ottományi Fülbemászók furulyacsoport, illetve a Veres László Zsolt Városi Kórus (Darabont Aliz tanárnő irányításával), illetve a házigazda egyházközség Jubilate Deo kórusa Bokor János kántor vezetésével. Zárásként a két felnőtt kórus a furulyásokkal közösen a 147. kantát adta elő, amit, akárcsak a koncert egészének elismeréseként is, vastapssal honorált a hallgatóság, ami egy kis ráadást eredményezett. Mintegy 120 személy készült erre a koncertre, mondta el a tanárnő, aki köszönetet mondott a római katolikus egyházközségnek a befogadásért, majd a fellépőknek átadta a fesztivál megyei szervezőitől kapott emléklapokat.