Ballagtak a Zelk Zoltán Általános Iskola nyolcadikosai

Ballagtak a Zelk Zoltán Általános Iskola nyolcadikosai
2023. June 10.
borito

Szerda délután öt órától tartották az öt nyolcadikos osztály ballagási ünnepségét a Gizella Művelődési Központban. A diákokat és hozzátartozóikat Darabont Alíz tanárnő köszöntötte, majd átadta a szót Varga Róbert igazgatónak aki beszédében kiemelte, most egy olyan generáció búcsúzik, amely különösen nehéz négy évet hagy maga után. Alig kezdték meg a diákok az ötödik osztályt, kirobbant a világjárvány, amely alapjaiban forgatta fel az addig megszokott képzési rendszert. Át kellett térni az online oktatásra amely pedagógusnak, szülőnek, diáknak szó szerint feladta a leckét, nagyon nehéz volt érdemi munkát végezni abban az időszakban. A pandémia lecsengése után sikerült elnyerni egy pályázatot, amely a régi épület teljes felújításáról és egy új szárny felépítéséről szólt. Sajnos nem lehetett maradéktalanul örülni ennek a projektnek, mert ez megint az oktatás átszevezését vonta maga után. A diákok egy új épületben kezdték meg a tanévet, ráadásul a most ballagó nyolcadikosoknak, délután kellett iskolába járniuk. Kívánom, hogy mindannyiótoknak sikerüljön a vizsgája, és egy olyan iskolában tanulhassatok tovább, amelyben az ott elsajátított tudás közelebb visz titeket álmaitok megvalósulásához. Köszönöm a szülők támogatását és a pedagógusok munkáját, zárta gondolatait az igazgató. Utánna Körmendi Gyula aligazgató románul köszöntötte az ünneplőket. Elékeztetett, bár most egy korszak lezárul, hamarosan egy újabb nyílik meg a fiatalok előtt. Beszéde végén ő is eredményes éveket kívánt a ballagóknak.

Az aligazgatót követően, Karsai Attila alpolgármester lépett a mikrofonhoz, aki köszöntőjében hangsúlyozta, meggyőződése, a pedagógusok tudásuk legjavát adták át a tanulóknak, felkészítve őket életük újabb szakaszára, amikor ősztől más iskolák kapui nyílnak meg előttük.

Gratulált az eddig elért eredményeikhez, és sok sikert kívánt az előttük álló időszakhoz.

Ezután következett a színjeles tanulók díjazása, Molnár Iringó és Karsai Kristóf vehették át megérdemelt jutalmukat.

A nyolcadikos tanulók képviselői búcsúbeszédben emlékeztek az elmúlt négy évre, és köszönték meg osztályfőnökeik áldozatos munkáját.

Következett az iskola kulcsának jelképes átadása, majd pedig a hetedikes tanulók búcsúztak nyolcadikos társaiktól.

A batyuk és virágok átadásának ünnepélyes momentuma következett, egyenként szólították színpadra a nyolcadikos osztályok tanulóit. VIII.A., osztályfőnök Indrie Krisztina, VIII.B., osztályfőnök Boros Emőke Blanka, VIII.C., osztályfőnök Molnár Márta, VIII.D., osztályfőnök Bokor János, VIII.E. osztályfőnök Szabó Zoltán.

Az ünnepség zárásaként az osztályok, osztályfőnökeikkel az élen a Gaudeamus igitur éneklése közben az udvarra vonultak ahol már vártak rájuk a családtagok, ismerősök virágcsokraikkal.

Balázs József Attila

VIII. A

VIII. B

VIII. C

VIII. D

VIII. E

Keresés